AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti reçelin en güzel halini sizler için araştırdık. Bursa kestanesinden yapılan bu enfes reçel tarifi için kolları sıvama vakti geldi. Sindirimin en sevdiği lezzet olan kestane tam bir lif kaynağıdır.
Kestaneden yapılan bu reçel sayesinde de sindirimin ihtiyacı olan lif sağlanır. Kestane reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Kahvaltı için bir gün önce yapmanız gerekir. Diğer tarifler gibi hemen tüketilmez.
MALZEMELER
Yarım kilo ayıklanmış kestane
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım adet sıkılmış limon suyu
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Kestaneleri kabuklarından çıkartıp ortalama 20 dakika kaynatın.
Ardından sularını süzüp bir fırın tepsisine dizin ve 200 derecelik fırına verin.
20 dakika burada da kaldıktan sonra çıkartıp yeniden 15 dakika kaynatın.
Bu kaynama sırasına limon suyunu, toz şekeri ilave edin.
10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Temiz cam kavanozlara doldurun.
Bir gün bekletip ertesi gün tüketin.
Afiyet şifa olsun...