Canan Karatay'ın patlıcan kurutma yöntemi! Sindirimin yıldızı

Sıcaklık arttı. Patlıcan kurutma mevsimi geldi. Sindirimi çalıştıran patlıcan kuruturken herkesin en çok şikâyet ettiği konuların başında küflenmesi durumu geliyor. Canan Karatay patlıcan kuruturken kararmaması için limonlu su öneriyor. İşte Karatay'ın patlıcan kurutma tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Patlıcanı karartmadan ve küflendirmeden kurutmak marifet ister. Sıcak yaz günlerinde sebzeleri kışa hazırlayanlar patlıcan kurutma tarifini de araştırıyor.

Sindirimi hızlandıran patlıcandan kurutarak faydalanabilirsiniz. Canan Karatay'ın patlıcan kurutma tarifini sizler için derledik. Kurutulmuş patlıcanla dolmasından mezesine kadar birçok çeşit yapılıyor.

PATLICAN KURUTMA MALZEMELER

3 kg patlıcan

İğne

İplik

PATLICAN NASIL KURUTULUR?

Patlıcanları güzelce yıkayın, baş kısımlarını kesin. İki parçaya bölün ve içlerini oyun.

İçi boşaltılmış patlıcanları bir iğne iplik yardımıyla ipe dizin ve gölge bir yerde kurutun.

Kuruduktan sonra patlıcanları nem almayan kuru bir yerde saklayın.

PATLICAN KURUTMANIN PÜF NOKTALARI

Patlıcan içlerini atmayın. Patlıcanları temizlerken, büyük bir kâseye bir miktar su koyun, içine 1 limonun suyunu ilave edin.

Oyduğunuz patlıcanların içini, kararmaması için limonlu suya atın. Daha sonra suyunu süzerek salatalarda ve mezelerde kullanabilirsiniz.