Simit tadında minik peynirli milföylü börek tarifi…

Kahvaltıların, altın günlerinin, 5 çaylarında bulunan Milföylü tarifler vazgeçilmezler listesindedir. Hem pratik hazırlanışıyla hem de lezzetiyle çok fazla tercih edilir. Bugün sizler için ister kahvaltıda ister 5 çayında rahatlıkla tüketebileceğiniz bir tarif araştırdık. Simit tadında minik peynirli milföylü börek tarifi…

Milföy hamuru dendiği zaman akla binbir çeşit tarif gelir. Kahvaltılarda pratik hazırlayabileceğiniz milföylü tarifler size zamandan kazandıracak. Sizler için simit tadında minik milföylü börek tarifi hazırladık. Deneyecekler için işte tarifi

MALZEMELER

8 adet milföy hamuru

1 kase peynir (Lor peyniri veya kaşar peyniri)

1-2 yemek kaşığı pekmez

3-4 kaşık su

1 çay bardağı susam

HAZIRLANIŞI

Milföy hamurlarınızı açıp yan yana dizdikten sonra oda sıcaklığında yaklaşık 10 dakika bekletelim.

Milföylerinizi ortadaki çizgiden ikiye bölelim.

Ardından bir milföyün 4 bölgesine eşit olacak şekilde hazırladığımız peyniri koyalım.

Üstüne başka bir milföyü kapatarak, bıçakla 4 parçaya bölelim.

4 parçaya böldüğümüz milföyleri kenarlarından hafiften bastırarak iyice kapatalım.

Tüm milföy hamurlarına aynı şekilde uygulama yapalım.

Ardından 2 yemek kaşığı pekmeze bir kaç kaşık su ekleyip rengini açalım.

Üstüne sürerek susam ekelim.

Hazırladığımız fırın tepsisine yağlı kağıtla serip tüm milföyleri üstüne dizelim.

180 derece ısıtttığımız fırına tepsiyi alalım.

Üstü kızarana kadar pişirelim.

Minik simit tadında milföy hamurlu kahvaltılıklarınız hazır.

Şimdiden afiyet olsun...