Şimdiye kadar ki en iyi bebek uyutma teknikleri! Bebeği mışıl mışıl uyutuyor

Uyku zamanı geldiği halde uyumayan bebekler anne babalar için çok yorucu olabiliyor. Peki, bebekleri uyutmak için ne yapmak gerek? Bazen bebeklerin uyuması için yatağı değiştirmek, sıcaklığı ayarlamak, doyurmak, sallamak gibi ritüeller yetmiyor. İşte bebeği mışıl mışıl uyutan öneriler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bazı bebekleri uyutmak hiç kolay değildir. Uzun süren sallama ritüelleri, ninni seansları, müzikler vs. hiçbir şey yeterli olmaz.

Uygun oda sıcaklığının korunmasından doğru beşik ve çocuk yatağı seçimine kadar çeşitli faktörler, bebeklere güvenli bir uyku alanı yaratmak için çok önemlidir.

Bebeğinizin sırtüstü uyuduğundan emin olun. Rahat bir pamuklu örtüye sahip sağlam bir beşik yatağı seçin. Boğulmayı önlemek için yastık ve battaniye gibi yumuşak yataklardan kaçının. Bunun yerine uyku tulumunu veya giyilebilir battaniyeyi tercih edin. Lateks veya Hindistan cevizi gibi doğal malzemelerden yapılmış şilteleri seçin. Temizlik ve hijyen için su geçirmez örtüler kullanın.

UYKU SAATİ BELİRLEYİN

Uyku zamanı bebeğinizin rutini için çok önemlidir. Doğru pijamayı seçerek ve odayı rahatlatıcı seslerle yumuşak bir şekilde aydınlatarak konforu sağlayın. Uyku zamanının sinyalini vermek için tutarlı bir yatma zamanı rutini oluşturun. 20–22°C (68–72°F) arasında optimum oda sıcaklığını koruyun.

Arka plandaki gürültüyü bastırmak için beyaz gürültü makinelerini kullanın. Rahat ve nefes alabilen yatak takımlarını seçin. Beşik ve yatağın düzenli güvenlik kontrolleri, güvenli bir uyku alanı için çok önemlidir. Bu basit adımlarla bebeğinizin sağlığına ve iç huzurunuza öncelik verin.

Ana ışıkları kapatın. Bebeğinizi sakinleştirecek bir miktar ışık olması için gece lambasını açın. Bebeğinizin uykusunu almasına yardımcı olacak yumuşak müzik açın.

Sıcak bir banyo ve sonrasında bebek masajı da uyku için iyi gelebilir. Bunlar dışında onun pijamalarını giydirmek, diş fırçalama gibi ritüeller de uyku vaktinin geldiğine ikna eder.

KUNDAKLAMAYI DENEYİN

Bebeği kundaklamak, onu uyandırabilecek hareketleri önler. İlk haftalarda uyku o kadar hızlı değişir ki, dört günde nefret ettiği şey dördüncü haftada işe yarayabilir. Siz de pratik yaptıkça daha iyi hale gelirsiniz. İlk birkaç kez çok gevşek kundaklamak bebeği tedirgin edebilir. Fakat bebeğin rahat edeceği şekilde kundaklayabilirsiniz. Bazı bebekler çok sıkıştırılmayı sevmiyor. Bu yüzden elleri ve ayakları çok sıkmadan hareket edecek şekilde bir kundak olabilir.