Sihir gibi zayıflamanın sırrı! Dikkat, diyetten daha önemli!

Zayıflamak için sürdürülebilir zayıflamaya odaklanmak çok önemli. Zayıflama durumu genetik, metabolizma ve yaşam tarzı seçimleri gibi faktörlere bağlı olsa da sürdürülebilir kilo kaybı için beslenme yönteminde benimsenen tutumlar daha etkili oluyor. İşte sihir gibi zayıflamanın sırrı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sihir gibi zayıflamak denilince akla ilk gelen ya ameliyat oluyor ya da diyet. Fakat bunlardan önce beyne doğru mesajlarla zayıflamayı yerleştirmek gerekiyor. Çünkü tutarlı, uzun süreli egzersiz ve dengeli beslenme, sürdürülebilir kilo kaybı için çok önemlidir. Bu yüzden diyetten önce yapılması gerekenler var.

Kilo vermek denince herkesin aklına diyet ve egzersiz geliyor. Ama aslında hangi diyeti uyguladığınız gerçekten önemli değil. Önemli olan sürdürülebilir porsiyon kontrolüdür.

Porsiyon kontrolü, konu kilo verme olduğunda çok önemli olan bir şeydir. Bir araştırmaya göre, porsiyon boyutları son yıllarda büyük ölçüde arttı. Gözlerimiz neyin yeterli olduğunu bilmiyor.

Almamız gerekenden çok daha fazla kalori tüketiyoruz ve bu nedenle kilo verme programımızın rayından çıkmasına neden oluyoruz. Yiyeceklerinizi ölçmek ve tartmak kesinlikle size yardımcı olabilir. Elbette yemeğinizi her seferinde tartmak mümkün değildir. Ama minimal düzeyde de bu yapılabilir.

Gıda etiketinde yağsız veya glutensiz yazıyorsa, onları aşırı yemeniz daha kolay hale gelir. Cornell Üniversitesi Gıda ve Marka Laboratuarı tarafından yapılan bir araştırmada, daha az kalori tüketmek için az yağlı yiyecekler yiyen kişilerin, tam yağlı yiyecekler yiyenlere göre yüzde 28,4 daha fazla kalori tükettikleri ortaya çıktı. Ayrıca şeker ya da yağ gibi bir şey açısından düşük olan yiyeceklerin ikincisi gülünç derecede yüksektir.

NE ZAMAN BÜYÜK TABAK KULLANMANIZ GEREKTİĞİNİ BİLİN

Hepimiz küçük tabaklardan yemek yemenin daha az yemeye yardımcı olabileceğini duymuşuzdur. Ancak bu her zaman doğru değildir. Porsiyon kontrol stratejilerinin tümü daha az yemekle ilgili değildir. Bu yüzden salata yaparken o derin makarna kabını kullanmaktan çekinmeyin. Ancak salatanın peynir dilimleri değil, daha çok yeşillik olduğundan emin olun.

ZAYIFLATAN EGZERSİZLER

Evde kilo vermek için yapılan egzersizler konusunda bir uzmandan yardım almak önemlidir. Dengeli beslenmenin yanı sıra yoga , merdiven çıkma veya kickboks gibi düzenli egzersizler olabilir.

Sağlıklı, sürdürülebilir kilo kaybı zaman alır. Hızlı düzeltmeler kalıcı sonuçlara yol açmayabilir. Bununla birlikte, tutarlı diyet ve egzersizler 7 gün içinde kilo vermenizi sağlayabilir.

Kilo verdiren egzersizler; yürüyüş, ip atlama, jogging-koşu, bisiklet sürme, yüzme, güç antrenmanı, yoga, pilates, kürek, kickboks, merdiven çıkma, aralıklı spor şeklinde sıralanıyor.