Şıhıl mahşi nasıl yapılır? Şıhıl mahşi tarifinin püf noktaları?

Benim Yemeğim'in 8 Temmuz Perşembe günü menüsü şıhıl mahşi oldu. Şıhıl mahşi, Hatay yöresine ait bir lezzet. Kabak ve dereotu ile lezzetlenen şıhıl mahşi yemeği merak ediliyor. Peki şıhıl mahşi nasıl yapılır? Şıhıl mahşi tarifinin püf noktaları nelerdir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'in 8 Temmuz Perşem günü yemeği şıhıl mahşi oldu. Şıhıl mahşi yöresel lezzetleriyle meşhur bir Hatay yemeği. Peki şıhıl mahşi nasıl yapılır? Şıhıl mahşi tarifinin püf noktaları nelerdir?

ŞIHIL MAHŞİ TARİFİ

Şıhıl mahşi tarifi evde kolayca bulunabilen malzemelerle yapılabilir.

2 adet kabak

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı ceviz

1 çay kaşığı pul biber

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

5 dal dereotu

Tuz ve karabiber

SOSU İÇİN

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kuru nane

Su

Tuz ve karabiber

ŞIHIL MAHŞİNİN YAPILIŞI

Kabakların etrafını tırtıklı bir şekilde soyup ikiye böldükten sonra kabakların içini oyacakla oyuyoruz. Kızgın yağda kabakları kızartıyoruz. Kızarttığımız kabakları peçeteye alıyoruz.

Zeytinyağında önce kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Soğan ve cevizleri küçük küçük doğruyoruz. Soğanları kıymaya ilave edip kavurduktan sonra ceviz, salça ve pul biber ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz. Kıyma suyunu çektikten sonra haşlanmış nohudu ve incelttiğimiz dereotunu harca ilave ediyoruz.

SOSUNUN YAPILIŞI

Salça, nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberin üzerine 1 su bardağı su ilave edip karıştırıyoruz.

Kızarttığımız kabakların içine kıymalı harçla doldurup fırın kabına yerleştiriyoruz. Hazırladığımız sosu kabakların üzerine döktükten sonra 10 dakika fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkarttığımız kabakları tabağa alıp üzerine yemeğin sosundan ve incelttiğimiz dereotunu ekliyoruz.