Sigarayı bırakmanın yeni formülü bulundu: Hipnoz

Hipnoz çeşitli sorunlarda tedavi amaçlı kullanılan bir yöntem. Sigarayı bırakmanın hipnozla mümkün olabileceğini belirten uzmanlar, hipnozun korkulacak bir şey olmadığını vurguladı. İşte hipnozla sigarayı bırakmanın detayları...

IHA

Son yıllarda birçok hastalığın tedavisinde hipnoz kullanılıyor. Sigara bırakmada da hipnozun etkili olduğunu belirten Doç. Dr. Ahmet Erdem, "Hipnoz, sigarayı bıraktırma, duygusal yemek yeme, kekemelik, cinsel terapi gibi birçok konuda kullanılabiliyor." dedi.

HİPNOZ NASIL BİR TEDAVİ?

Hipnozlu tedaviyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ahmet Erdem, "Hipnoz aslında beynimizin, bizim için oluşturduğu yeni bir gerçeklik durumudur. Aslında biz gün içerisinde hepimiz defalarca hipnoz anını, hipnoz durumu yaşarız. Genelde hipnozun girilen bir yer olarak ya da işte uyuma gibi tarif ederiz ama tam olarak öyle değildir. Çünkü girilen çıkılan ya da uyumayla alakası olan bir şey değildir. Çünkü hipnozun Latince'den gelen anlamı belki uyku olsa da tam olarak uyku hali değildir. Tam tersine aslında bilinçli halidir. Hatta bilincin bir yere daha üst düzeyde yüzde işte bin civarında bir yere odaklanmasıdır. Dolayısıyla hipnoz bilincin tamamen açıldığı bir bilinç durumudur." dedi.

"HİPNOZ İLE SİGARA BIRAKMAK MÜMKÜN"

Kekemelik ve sigara bırakma gibi birçok hastalığın tedavisinde hipnozun büyük bir etkisi olduğunu vurgulayan Erdem, önerilerini şöyle sıraladı:

"Psikiyatristler ve klinik doktorları belli sorunların tedavisinde hipnozu kullanıyorlar. Diş hekimleri diş çekiminde korku yaşayanlarda, mide bulantısı yaşayanlarda ve ağrıyla ilgili sorun yaşayanlarda, iğne olamayanlarda, iğne yaptıramayanlarda kullanılıyor ve bu hipnoz etkisiyle ağrı yaşamadan ya da mideleri bulanmadan ya da herhangi bir doktor korkusu olmadan dişlerinin tedavisini yaptırabiliyorlar. Klinik psikologları da yine kendi uzmanlık alanlarındaki konularda çalışıyorlar. Hipnoz, örneğin sigarayı bıraktırma konusunda, duygusal yemek yeme konusunda, kekemelik ve benzeri tüm sorunlarda cinsel terapilerde kullanılabiliyor."