Sıfır yağ çeken pişi tarifi! Maya 5 dakikada aktifleşiyor

Lezzet şöleni pişi için un azar azar hamura eklenmelidir. Ilık su yardımıyla birbirini tutan pişi hamurunun tarifini derledik. İşte detaylar...

HABER MERKEZİ

Pişi kahvaltıda hem midenizi doyuruyor hem de lezzete... Yumuşacık enfes pişiler nasıl yapılır? Kokusu ise sofraya davet eden pişilerin sırrı...

Pişi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

Yarım kg un (3 su bardağı)

1 çorba kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)

1 tatlı kaşığı şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)

Sıvı yağ

Pişi Nasıl Yapılır?

İlk olarak yoğurma kabına kuru maya, şeker ve ılık suyu alarak karıştırın.

Üzerini streç ile kapatarak 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin.

Yaş maya kullanacaksanız ilk olarak suda erimesini sağlamalısınız.

Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.

Üzerini streç film ile kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin.

İsterseniz dediğim gibi bu aşamayı geçmek için ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz.

Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle bastırarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın. Bu aşamada ellerinizi yağlarsanız çok daha kolay şekil verebilirsiniz.

Şekillendirirken ortasına parmağınızla bir delik açmayı da unutmayın.

Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini ve hamur kalmamasını sağlayacaktır.

Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.