Sıfır kalori avokadolu kahvaltılık! 10 dakikada hazır

Avokado çok sevilen kahvaltılık meyvelerden biri. Zayıflamak isteyenler için çok iyi kahvaltılık alternatif. Peki avokado nasıl yapılmalıdır? İşte yanıtı...

Yumurta ve avokado birleşimi bir lezzet... Avokadolu kahvaltılık çok seviliyor. Hem şifalı hem doyurucu hem de hızlı. Peki nasıl yapılır?

AVOKADOLU KAHVALTILIK

Malzemeler:

2 porsiyon için

2 avokado

4 yumurta (S)

Değirmenden tuz, karabiber

30 gr file badem

1/2 demet kişniş yeşillikleri

yaklaşık 1 kg deniz tuzu (dengelemek için)

Hazırlanışı:

Fırını 200 °C'ye ısıtın, bir tepsiye deniz tuzunu yayın. Avokadoları ikiye bölün ve ortasındaki çekirdeği çıkarın. Bir çay kaşığı ile girintileri biraz büyütün ve tuz ve karabiber serpin. Avokado yarımlarını tuz yatağına koyun.

Yumurtaları dikkatlice kırın ve onları avokado yarısına kaydırın (sarının sağlam kalmasını istiyorsunuz). Tepsiyi fırına koyun ve avokadoları yumurta akı katılaşana kadar 5-7 dakika pişirin.

Bu sırada dövülmüş bademleri bir tavada altın sarısı renk alana kadar kavurun. Kişnişi yıkayın, sallayın ve yapraklarını kabaca doğrayın. Avokadoları çıkarın ve yumurtaları hafifçe tuzlayıp biberleyin. Kişniş ve file badem serperek servis yapın.

Çıtır baget veya balkabağı onunla iyi gider.