Şifası dikenlerinde! Ağızda yağ gibi eriyen tarif! Kavurma eti lezzetinde kırcan otu kavurması

Kırçan otu kavurması Samsun yöresine ait bir lezzet. Kırçan otu aromatik bir lezzete sahip. Peki kırcan otu nasıl yapılır? İşte kırcan otu detayları...

Salçayla kavrulan kırcan otu 5 dakika kavrulmalı. Ot mutlaka ince ince doğranmalı. İşte adım adım kırcan otu tarifi...

Kırcan Otu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

1 kg kırcan otu

1 büyük kuru soğan

Sıvı yağ

Kaşık ucunda salça

Tuz , pul biber , karabiber

Kırcan Otu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kırcan kavurması için yazdan kırcan otu toplanır veya pazardan alınır haşlanır ve kavanozda bastırılır kışın çıkarıp 5 dakikada kavurması yapılır.

Samsun Ordu yöresine ait bir yemek Melevcan diken ucu da denmektedir.

Kavanozdan kırcan otumuzu çıkarıp suyundan sıkıp süzüp maydanoz doğrar gibi ince ince doğruyoruz bir tencereye sıvı yağ gezdirin.

1 büyük kuru soğan yemeklik doğrayıp kavuruyoruz kaşık ucunda salça ben ekledim daha canlı görünsün diye.

Onuda kavurduktan sonra doğradığımız kırcan otunu boşaltıyoruz onu da birkaç tur çevirelim.

Tuzunu ve baharatlarını ekleyip 5 – 10 dakika pişmesini sağlayalım.

Piştikten sonra servis tabağına boşaltıp her o gün arasında süper bir atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun kolay gelsin sağlıcakla kalın.