Şifanın adresi: Kesilmeyen tam kıvamında yoğurt çorbası tarifi

Yoğurt çorbası yüzlerce yıllık bir şifa deposu. Tam kıvamında yoğurt çorbası nasıl yapılır merak ediliyor. Yoğurt çorbasının en önemli püf noktası kıvamının kesilmemesi. İşte detaylar...

AKSAM.COM.TR

Çorba içinizi sıcacık yapar. Özellikle vitamine daha fazla ihtiyaç duyulan hastalık zamanlarında çorba tüketilmesi tavsiye edilir. Peki tam kıvamında yoğurt çorbası nasıl yapılır?

İşte klasik yoğurt çorbası (yayla çorbası) tarifi:

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı (isteğe bağlı, kıvam ve lezzet için)

5 su bardağı su (yarısını tavuk suyu yapabilirsiniz)

1/2 çay bardağı pirinç

Tuz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Pirinçleri haşla:

Pirinçleri yıkayıp 2 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yoğurtlu karışımı hazırla:

Ayrı bir kapta yoğurdu, unu ve yumurta sarısını pürüzsüz olana kadar çırpın.

Suyu ekle ve ılıklaştır:

Karışıma azar azar soğuk su ekleyin, ardından haşlanmış pirinçlerin suyundan biraz alıp yavaşça karışıma ekleyin (kesilmemesi için).

Çorbayı pişir:

Yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin, kalan suyu da koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra tuz ekleyin.

Yağ ve baharatı hazırla:

Küçük bir tavada tereyağını eritin, içine kuru nane (ve isterseniz pul biber) ekleyip köpürene kadar kızdırın.

Son dokunuş:

Yağ karışımını çorbanın üzerine gezdirin ve karıştırın.

�� Püf noktası: Yoğurtlu çorbaların kesilmemesi için ateşi düşük tutun, yoğurt karışımını tencereye eklerken sürekli karıştırın ve sıcak-soğuk geçişini yavaş yapın.