Şifalı yumurta salatası tarifi! 12 ayrı vitamin ve protein var: Kaşık kaşık...

Yumurta salatası tarifini kahvaltınızda deneyebilirsiniz. Baharatlarla lezzetlenen yumurta salatasını taze tüketmelisiniz. Peki yumurta salatası nasıl yapılır?

Zeytinyağı, kekik, karabiber ve dahası... Yumurta salatasının temel noktası yumurtanın iyice haşlanmasıdır. Peki yumurta salatası nasıl yapılır?

YUMURTA SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet yumurta (pişmiş)

1 avuç dereotu (kıyılmış)

3 dal taze soğan

1 avuç taze nane

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

2 çay kaşığı zeytinyağı

1/2 adet limon

Yumurta Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurtaları arzuya göre kayısı veya katı olacak şekilde tuzlu suda haşlayın.

Tuzlu suda haşlamak, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.

Yumurtaları soyduktan sonra en az 8 parçaya ayırın ve bir kaseye aktarın.

Yumurtaların üzerine kıyılmış dereotu, taze soğan, taze nane, tuz, karabiber, pul biber, kekik, zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırıp, yumurtalar parçalanmayacak şekilde elinizle veya spatula ile karıştırın.

Arzuya göre soğuk veya ılık olarak sofralarınızda afiyetle tüketin.

Yumurta salatası tarifini kahvaltınızda deneyebilirsiniz. Baharatlarla lezzetlenen yumurta salatasını taze tüketmelisiniz. Peki yumurta salatası nasıl yapılır?

Zeytinyağı, kekik, karabiber ve dahası... Yumurta salatasının temel noktası yumurtanın iyice haşlanmasıdır. Peki yumurta salatası nasıl yapılır?

Yumurta Salatası Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta (pişmiş)

1 avuç dereotu (kıyılmış)

3 dal taze soğan

1 avuç taze nane

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

2 çay kaşığı zeytinyağı

1/2 adet limon

YAPILIŞI

Yumurta Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurtaları arzuya göre kayısı veya katı olacak şekilde tuzlu suda haşlayın.

Tuzlu suda haşlamak, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.

Yumurtaları soyduktan sonra en az 8 parçaya ayırın ve bir kaseye aktarın.

Yumurtaların üzerine kıyılmış dereotu, taze soğan, taze nane, tuz, karabiber, pul biber, kekik, zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırıp, yumurtalar parçalanmayacak şekilde elinizle veya spatula ile karıştırın.

Arzuya göre soğuk veya ılık olarak sofralarınızda afiyetle tüketin.