Şifalı tatlı kansızlığa iyi geliyor! Hurma uyutması tarifi

Hurma uyutması özellikle kış mevsiminde içinizi ısıtacak bir tatlı. Fındıkla buluşan hurmalar tatlı krizlerinize de birebir. Peki hurma uyutması nasıl yapılır?

Farklı ve sağlıklı tatlı arayanlara müjde! Hurma uyutması tam sizlik. Peki hurma uyutması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

HURMA UYUTMASI MALZEMELER

20 hurma

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı öğütülmüş fındık

HAZIRLANIŞI

1. Tarifimize başlamadan önce 20 tane hurmamızı bol su ile yıkıyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz.

2. İlk olarak hurmalarımızın üzerine sıcak su döküyoruz. Su seviyesi hurmaların üzerini geçecek kadar olacak. Bu şekilde sıcak suyun içinde hurmalarımızı yarım saat kadar bekletiyoruz.

3. İki buçuk su bardağı sütü tenceremize alıyoruz ve ısıtmaya başlıyoruz. Yoğurt mayalama sıcaklığında, parmağımızı 5sn tutabilecek sıcaklıkta olacak.

4. Hurmalarımın suyunu süzüyoruz.

5. 20 tane hurmamızı blendır kabına alıyorum. Arkasından 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındığı ekliyorum ve üzerine sütümüzü ekliyoruz.

6. 2 dakika blendırda çekip servis kaselerine alıyoruz.

7. Kaselerin üzerini bir tepsi ile kapatıyoruz.

8. Bir örtü ile de uyutmalarımızı sarıyoruz. Aynı yoğurt mayalar gibi sarıyorum. Bu şekilde 2 saat uyuyacaklar.

9. Örtümüzü açıyoruz ve şimdi bu tatlılarım doğruca buzdolabına gidecekler, orda da 2 saat dinlenecekler.

10. Dolaptan çıkardıktan sonra kaselerimizi süsleyeceğiz. Ben süslerken antep fıstığı ve nar kullandım sizde istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.