Şifa kaynağı 10 Kasım ayı sebzesi

Kasım ayı içerisindeyiz. Birçok insan ise mevsimine göre beslenmek istiyor. Uzmanlar ise yaz mevsiminde yaz ürünlerini kış mevsiminde ise kış ürünlerinin tüketilmesini tavsiye ediyor. Peki Kasım ayından hangi sebzeler tüketilmeli? İşte 10 adet Kasım ayı sebzesi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Her ay yetişen ve popüler olan sebze ve meyveler değişiklik gösteriyor. Pkei kasım ayı sebzeleri neler? Ayına göre beslenmenin rövaşta olduğu bugünlerde Kasım ayında yetişen sebzeleri sizler için araştırdık. İşte 10 sebze...

KASIM AYI SEBZELERİ

Bal kabağı: Yüksek lif içermesi kabızlığı önlemeye yardımcıdır.

Pırasa: Kalp sağlığını iyileştirir.

Turp: Kana verilen oksijeni arttırır.

Ispanak: Ispanak, içerdiği A vitamini nedeniyle göz sağlığı için yararlıdır.

Karnabahar: Karnabahar suyu beyin sağlığını korumaktadır.

Brüksel lahanası: Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yerdımcı olur.

Havuç: Doğal A vitamini kaynağı olduğu için göz sağlığını, görme gücünü artırır.

Şalgam: Şalgamın içinde bulunan sütasidi, fosfor, kalsiyum, potasyum, stresi önleyip sinirleri yatıştır.

Yer elması: Yüksek A ve B vitamini içerir.

Kereviz: İltihaplanmaya karşı vücudu korur.