Şifa deposu olan bitki çayı! Bu içecek dertlere deva oluyor

Özellikle hazımsızlığa iyi gelmesiyle bilinen bu bitki çayı, Türkiye'de en fazla tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Basit bir şekilde hazırlanabilen bu bitki çayı, birçok faydayı da beraberinde getiriyor. İşte söz konusu içecek ile ilgili detaylar…

Bu bitkinin sayısız faydası bulunuyor. Pek çok derde deva olan söz konusu bitki, çay haliyle kolayca tüketilebiliyor. Ayrıca yemeklere ve salatalara da eklenebilen bu bitki, özellikle hazımsızlığa karşı etkili oluyor. Bitki çayı olarak da tüketildiğinde; öksürüp, grip ve astım gibi sağlık problemlerine karşı da fayda sağlıyor.

BİRÇOK FAYDASI BULUNAN BİTKİ ÇAYI

Nane çayı pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Ayrıca pratik bir şekilde hazırlanabilmesi pek çok insanın tercih sebebi oluyor. İşte nane çayının faydaları;

Astım, bronşit, grip ve öksürük için faydalıdır.

Buharının solunması burun tıkanıklığı için faydalıdır. Ayrıca sinüslerin açılmasını sağlar.

Boğazları rahatlatmak için sıklıkla tüketilir.

Boğaz kuruluğuna fayda sağlar.

İçeriğinde bulunan mentolün spazm çözücü etkisi bulunur. Sindirim sistemine fayda sağlar.

Kuvvetli bir antioksidan özelliği bulunur.

Kas ağrılarının hafiflemesinde yardımcı olur.

Stresi azaltır ve sakinlik hissi verir.

Ağız kokusunun giderilmesine fayda sağlar.

Düzenli kullanılırsa mide ekşimesi azaltır.

Omega-3 yağ asidi bakımından zengindir.

Soğuk algınlığının tedavisine yardımcı olur.

NANE ÇAYININ YAPILIŞI

Nane çayı marketlerde ve baharat satışı yapan yerlerde poşet halinde satılmaktadır. Fakat uzmanların önerisi taze nane yaprağından çay yapılmasıdır.

Nane çayı taze ve doğal olarak şu şekilde hazırlanıyor;

Nane yaprakları saplarından ayrılır ve 1-2 gün civarında kurumaya bırakılır.

Kuruyan yapraklardan 2-3 çay kaşığı kadar alınır ve kaynamış olan demlik suyun içerisine eklenir.

10-15 dakika kadar demliğin ağzı kapalı olarak tutulur ve demleme işlemi gerçekleşir.

Demleme işlemi tamamlandıktan sonra afiyetle tüketilebilir. Ayrıca isteğe bağlı olarak limon ya da bal eklemesi de yapılabilir.