HİLAL ÇAKIR
Cennet çorbası tarifi iftar hazırlığı yapanlar tarafından araştırılıyor. Peki, cennet çorbası nasıl yapılır? İftar menüsüne farklı çorba arayanlar için bereketli bir çorba olan cennet çorbasının temel malzemesi patates ve tavuk suyu. Adım adım cennet çorbası tarifi ve malzemeleri...
CENNET ÇORBASININ PÜF NOKTALARI
Antioksidan deposu bu çorbayı değerli kılan özelliklerden biri de içerisinde sarımsak olması. Eğer sarımsak granülünüz yoksa patates ve soğandan sonra 1-2 diş sarımsak ilave edebilirsiniz.
Bu çorbanın içerisine haşlanmış tavuk eti de çok yakışmaktadır. Dilerseniz sizler de içerisine ekleyebilirsiniz.
CENNET ÇORBASI MALZEMELERİ
2 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet patates
1 adet soğan
5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Pul biber ve sıvı yağ
CENNET ÇORBASI TARİFİ
Cennet çorbası tarifi için önce uygun tencerede tereyağını eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ilave edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.
Soğan ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Kavrulan sebzelerin üzerine önce sıcak suyu, ardından tavuk suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın.
Çorba piştiğinde, sebzelerin püre hâline gelmesi için blenderdan geçirin. Ardından tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.
Son olarak sıvıyağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın.
Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. Cennet çorbası hazır. Afiyet olsun...