Şiddetli öksürük nöbetlerine doğal şurup! Boğaz ağrısı şıp diye geçiyor

Şiddetli öksürük vücudu yoruyor. Doğal besinlerle öksürük şurubu hazırlayabilirsiniz. Peki öksürüğe iyi gelen tarif nasıl yapılır?

Öksürük uzun süre devam edebilir. İlaçlarla geçmeyen öksürüğe doğal besinler çare olabilir. Peki öksürüğün şifası karışım nasıl yapılır?

ÖKSÜRÜK ŞURUBU İÇİN MALZEMELER

Yarım çay bardağı pekmez (tercihen dut pekmezi)

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Cezveye pekmez ve tereyağını koyarak kısık ateşte karıştırın.

Tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Pekmez fokur fokur kaynamamalı, bu yüzden dikkatlice karıştırın ve daha sonra ocaktan alın.

Hazırladığınız pekmez-karışımını bir çay bardağına aktarın ve biraz soğumasını bekleyin.

Ardından, bir tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.

Böylece, ılık ve tatlı bir pekmez şurubu elde etmiş olacaksınız.

Bu şurubu sabahları ve akşamları taze olarak hazırlayıp tüketebilirsiniz.

Öksürük durumunuza göre 2-3 gün boyunca kullanabilirsiniz.

Ayrıca, limon eklemek istemiyorsanız, sadece pekmez ve tereyağı karışımını kullanabilirsiniz.

Pekmezli şurup, bağışıklık sistemini güçlendirir ve boğazdaki mikropları temizleyerek öksürüğü hafifletir.

Ancak, pekmezi içtikten sonra en az 20-30 dakika su veya başka bir sıvı tüketmemeye özen gösterin.