Sıcak tutan kek tarifi! Tahinli kek püf noktası: Yağlamadan pişirmeyin

Tahinli kek kışın sıcak tutuyor. Tahinli kek için 3 yumurta gerekiyor. Peki enerji veren ve iç ısıtan tahinli kek nasıl yapılır?

Kış mevsiminin en lezzetli ve en faydalı besinlerinden biri şüphesiz, tahindir. Tahin başlı başına lezzetliyken onu tariflerde kullanmak, tüm lezzetini artırır.

Özellikle tahinli kek, kış mevsiminde iç ısıtan ve enerji veren lezzetlerden biridir. Yumuşacık dokusuyla tahinli keki, yemeye doyamayacaksınız

İşte tahinli kek tarifi...

TAHİNLİ KEK MALZEMELERİ

3 tane yumurta (oda ısısında bekletilmiş)

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı tahin

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 su bardağı dövülmüş ceviz

TAHİNLİ KEK TARİFİ

Tahinli nefis keki hazırlamak için öncelikle, uygun bir karıştırma kabının içine yumurta ve şekeri ilave ederek 5 dakika kadar çırpın.

Karışım köpük köpük olup beyazladıktan sonra, sütü ve sıvı yağı da ilave edip karıştırın. Daha sonra karışımın üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip spatulayla karıştırın.

Son olarak dövülmüş cevizleri de ilave edin. Keki pişireceğiniz kalıbı yağlayın ve kek karışımını içine dökün.

Tahinli keki 170 derece fırında, yaklaşık 45 dakika kadar pişmeye bırakın. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Dilerseniz tahin döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!