Kahvaltıda bir yiyen akşama acıkıyor! Doyurucu sıcak hamur işi tarifi

Sıcak bir kahvaltılık tarif arıyorsanız Şanlıurfa'nın semsek tarifini deneyebilirsiniz. Kızartılarak yapılan bu hamur işi tam hafta sonu kahvaltısına layık. İşte Şanlıurfa'dan sıcak kahvaltılık tarifi...

Hafta sonu sıcak kahvaltılık tarifleri sofralardan eksik olmuyor. Özellikle yöresel tarifler herkesin içini ısıtıyor. Hep aynı tariflerden sıkıldıysanız size önerimiz Şanlıurfa'nın semsek tarifi. Semsek kızartılarak yapılan ve iç harcı olan sıcak bir hamur işi tarifidir. İşte size mükemmel sıcak kahvaltılık tarif...

SEMSEK İÇİN MALZEMELER

500 gram kıyma

Yarım demet maydanoz

4 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı isot

1 tutam karabiber

1 tutam kimyon

1 tutam tuz

Hamuru için:

1 tutam tuz

3 su bardağı un

1 yumurta

Kızartmak için:

Sıvı yağ

SEMSEK TARİFİ

Öncelikle geniş bir tavaya biraz zeytinyağı ve doğranmış soğanları ilave edin.

Soğanı biraz kavurduktan sonra eti ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.

En son kapağını kapatmadan önce doğradığınız maydanozları ekleyin bir iki karıştırın ve kenarda dinlendirin.

Ardından hamur malzemelerini bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın.

Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve merdane yardımıyla avuç içi büyüklüğünde açın.

Açılan hamurlara iç harcı eşit bir şekilde dağıtın ve hamurun kenarları üst üste gelecek şekilde sıkı kapatıp kenarlarını parmağınızla bastırın.

Kızgın yağda her birini arkalı önlü kızartın.

Kızarttıktan sonra yağını bir kağıt havlu yardımıyla çektirin ve servis edin. Afiyet olsun...

Kahvaltıda aç karnına tüketin, sonra her şeyi yemekte özgürsünüz! Kabızlık başlamadan bitiyor