Sıcak içmeyin! Yemek borusu kanserine sebep oluyor

Kışın içimizi ısıtıyor diyerek yudumladığımız sıcak çaylar yemek borusu kanserine zemin hazırlıyor. Amerika'da ve Çin'de yapılan birçok çalışma 65 derece sıcağın üzerinde tüketilen sıcak çay yemek borusu kanseri riskini artırıyor. İşte bu durumdan muzdarip olan ülkeler ve sıcak çayın zararları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sıcak çayı en çok kışın tüketmeyi seviyoruz. Oysa bu durum yemek borusu kanserine zemin hazırlıyor. Takip edilen birçok vakada sıcak içeceklerin yemek borusu kanseri riskini artırdığı gözlemlenmiş.

Yapılan çalışmalara göre Türkiye'nin doğusunda Çin, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan'da yemek borusu kanseri çok yaygın. Çünkü bu ülkelerde sıcak çay ve yemek içecek tüketimi çok fazla. Bunun yanında alkol ve sigara da tüketiliyorsa yemek borusu kanseri daha riskli hale geliyor. Peki, sıcak çayın başka zararı yok mu?

SICAK ÇAYIN ZARARLARI

Çocuk ve gençlerde dikkat eksikliğine sebep olur.

Davranış bozukluğuna neden olabilir.

Sıcak çaydan bahsediyoruz fakat aslında tüm bunlar bitki çayı, sıcak çikolata, sıcak süt, salep ve kahve için de geçerli.

Çayın zararının yanında elbette faydası da var. Bunun yanında elbette lezzet de var tabi... Fakat çay sıcak içildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon ve hasar meydana gelir.

Sıcak içecekler özellikle ağrı kesicilerle yan yana geldiğinde tehlikeli olabilir.

Boğazı tahriş edebilir. İltihaba neden olabilir.

Bazı enfeksiyonlara neden olabilir.

Bakanlık açıkladı! Zeytinyağına tohum, baharata boya karıştı! Uzmanı sahteciliğe karşı uyardı