Sevgilinizle tartışırken bu bilgileri kulağınıza küpe yapın! Sağlıklı ilişkinin ipuçları...

İlişkide partnerinizle tartışmanız çok doğal. Birbirini gerçekten seven bireyler tartışırken dahi canını acıtmamaya dikkat ederler. Peki sevgilinizle tartışma esnasında nelere dikkat etmelisiniz? İşte yanıtı...

Sevgi ve saygı bir ilişkinin olmazsa olmazı. Ancak fikir ayrılıkları ve hayata bakış açısı çiftler arasında tartışmalara yol açabiliyor. Peki hangi noktalara dikkat etmeli?

ZAMANLAMA ÖNEMLİ

Her şey için doğru zamanla çok önemlidir. Dolayısıyla tartışmalar için de doğru bir zaman gerekir. Partnerinizle bir konu hakkında fikir ayrılığı yaşıyorsanız ve uzlaşmakta zorlanıyorsanız bu konuyu tartışmak için doğru bir zaman belirleyin. Bu zamanı belirledikten sonra tartışmak istediğiniz konuyu konuşabilirsiniz. Tabi burada sakin olmakta büyük önem taşıyor.

ESKİ SORUNLARI GÜNDEME GETİRMEYİN

İlişkilerde yapılan en net hatalardan biri eski sorunları gündeme getirmek oluyor. Çoğu zaman çiftler o anki sorunlarına odaklanmaktansa geçmiş konuları güç yüzüne çıkararak tartışmaları ve problemleri daha büyük hale getiriyor.

Sorunları çözmeden üzerini örtmek her tartışmada tekrar tekrar konuşulmasına sebep oluyor Çözülmeyen sorunlar zaman geçtikçe farklı bir sorun olarak gelişir. Bu sebeple sorunlarınızı tamamen çözüme kavuşturun ve geçmişteki problemleri gündeme taşımayın.

CÜMLELERİNİZİ DİKKATLİ SEÇİN

Tartışmalar esnasında ağzınızdan çıkan her söz çok önemlidir. Bazen öfkeyle ya da sinirle istemediğiniz cümleler kurmak zorunda kalabilirsiniz. Ancak bunu yapmamaya özen gösteri.

Tartışmanın konusuna odaklanın ve cümlelerinizi özenle seçin. Partnerinizi kırmadan onun gururunu ve onurunu incitmeden konuşmayı deneyin.

Hem sinirli hem de duygusal olduğunuz zamanlarda, olumsuz sözcükler daha çok canınızı yakar. Eğer bir sorunu tartışmak isterseniz öncelikle derin bir nefes almaya çalışın veya biraz yürüyüşe çıkarak düşüncelerinizi sakinleştirebilirsiniz.

DUYGULARINIZI VE HİSLERİNİZİ UNUTMAYIN

Tartışmalar esnasında çiftler genellikle birbirlerini suçlarlar. Bu durum sorunları çözmeyi zorlaştırır. Her tartışmada partnerinizi suçlamak yerine duygularınızı hissetmeyi ve ona açıklamayı öğrenin. Bunu yapmak oldukça basit.

"Sen hatalısın" ya da "Senin suçun" gibi cümleler kurmak yerine "Senin bu davranışın beni kötü hissettiriyor" diyebilirsiniz. Daha az suçlayıcı bir tavırla, hislerinizle hareket ederseniz partnerinizle uzlaşmanız daha kolay olur