AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Özel anlarda, doğum günlerinde ve kalabalık sofralarda sunulacak en güzel lezzetlerden biri de tiramisudur. İtalyan mutfağından hayatımıza giren ve damaklarda iz bırakan tiramisu hakkında merak edilen en pratik tarifi sizler için derledik. Hazır keki ve yumuşak yapısıyla hafızalara kazınacak. Tatmadığınıza pişman olacağınız tiramisu tarifindeki bazı malzemeleri değiştirdik.
MALZEMELER
Hazır bir adet kek
İki su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
Bir tane yumurta
Bir paket labne peyniri
1 su bardağı sıcak su
Bir paket hazır kahve
3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Bir su bardağı suyun içine hazır kahveyi koyup karıştırın.
Ardından bir tencereye süt, un, şeker ve yumurtayı koyun blendırdan geçirin.
Muhallebiden biraz yumuşak olana kadar karıştırın.
Ardından ocaktan alın 10 dakika sonra içine labne peyniri ilave edin.
Bir kez daha blendırdan geçirin.
Isıya dayanıklı cam tepsiyi hafif biraz ıslatın içine muhallebi karışımından çok az dökün.
Ardından keki döktüğünüz muhallebinin üzerine koyun ve karıştırdığınız hazır kahve ve su karışımından azar azar dökün.
Sonra kalan muhallebiyi hepsini üzerine boşaltın.
Son olarak kakaoyu süzgeçten geçirerek dökün.
Soğuduktan sonra dilimlere ayırıp servis edin.
Afiyet şifa olsun...