Sevdiğin mevsime göre nasıl bir kişiliğin var?

Mevsim tercihlerimiz kişiliğimizi ortaya koyabilir. Sakinliği ve derinliği sevenler sonbahar insanı olur. Yeniliğe ve başlangıçlara aşık olanların en sevdiği mevsim ise bahar. İşte detaylar...

Mevsimler birbirinden farklı duygular taşır. Her bireyin kendini bulduğu mevsim ise bambaşka olabilir. Peki sevdiğin mevsime göre kişiliğin nasıl?

YAZ

Mevsim seçiminiz yazsa, siz bir kaşifsiniz. Dışa dönük kişilik özellikleriniz var ve dışarıda olmayı seviyorsunuz. Yazın getirdiği sıcaklığı ve enerjiyi seviyorsunuz ve aktif bir yaşam tarzı yaşıyorsunuz. İyimser, baskın ve son derece sosyalsiniz. Arkadaş canlısısın ve karşılaştığın herkesi hemen etkiliyorsun. Canlı kişiliğiniz bulaşıcıdır, ancak bazen fevri ve asabi de olabilirsiniz.

KIŞ

Kış insanıysanız ve sıcağa dayanamıyorsanız, muhtemelen klasik bir içe dönüksünüz. Soğuk havalarda açık havada giyinmek yerine içeride kalıp battaniyenizin sıcaklığında ıslanmayı tercih ediyorsunuz. Sıcak bir içecekle kanepede kıvrılmayı ya da kitap okumak ya da film izlemek için yakınlarda yanan ateşi seviyorsunuz. Melankoliye eğilimlisin ama üstesinden gelmek için güçlü bir zihne sahipsin. Ayrılmışsınız, sessizsiniz ve mahremiyetinize her şeyden çok değer veriyorsunuz. İnsanların özel alanınıza girmesinden hoşlanmıyorsunuz. Ancak, çok empatik ve şefkatlisiniz. Bir dışlanmış gibi yaşamayı tercih etmenize rağmen, sadık bir arkadaş, sevgi dolu bir ortak ve genel olarak sorumlu bir kişisiniz.

İLKBAHAR

Bahar en güzel mevsimlerden biri olarak kabul edilir ve çoğu çiçek açar. İlkbaharı seçerseniz, yaratıcı bir bireysiniz. Hareketsizliği kaldıramaz ve yeni deneyimler için can atamazsınız. Yaratıcı, enerjik ve uyumlu birisin. Ayrıca sabırlı ve bağışlayıcısın. Öğrenmeyi seviyorsunuz ve bilgi edinme konusunda hiç bitmeyen bir merakınız var. Doymak bilmez bir okuyucusunuz ve parlak fikirlerle dolusunuz. Başkalarını etkilemeyi seviyorsunuz ve aynı zamanda iyi bir lidersiniz.

SONBAHAR

Sonbahar, yazın geçtiği ve kışın yaklaştığı yılın zamanı ile işaretlenir. Aynı zamanda ağaçların yapraklarını döktüğü ve manzarayı canlı bir turuncu ve sarıya boyadığı zamandır. Sonbaharı seviyorsanız, cesur bir kişiliğe sahipsiniz. Risk almayı ve tasasız bir hayat yaşamayı seviyorsunuz. Özgür ruhlusunuz ve değişimi arzuluyorsunuz. Hareket halinde olmayı seviyorsunuz ve her zaman ileriyi planlıyorsunuz. Yerleşmek sana göre değil. Ayrıca arkadaş canlısı, aile odaklı ve sosyalsiniz. Başkalarıyla kaynaşmayı ve dışarıda takılmayı seviyorsunuz.