Serum yanında sıfır kalıyor! Manavda satılan 5 antibiyotik: İlacın öldüremediği bakterileri yok ediyor

Kış mevsimi hastalıklara ve bakterilere oldukça açık. Soğuk algınlığıyla mücadele eden besin ve baharatları derledik. Bu besinler antibiyotik kadar etkili. İşte detaylar...

Şifalı otlar ve baharatlar bağışıklık sisteminin sağlam olmasını sağlar. Enfeksiyon düşmanı bu besinler merak ediliyor. İşte detaylar...

Antibiyotik almayı unutturacak 5 gıda!

Mevsim geçişiyle beraber birçok kişi bağışıklığına yenik düşerek hastalanıyor. Bu sebeple hem hasta olanlar hem de hasta olmadan önlem almak isteyenler doğal yollarla bağışıklık yükseltmeye çalışıyor. Aslında bu düşünce yanlış değil çünkü her şeyin çözümü doğada var, yeter ki doğru bir şekilde kullanılsın. İşte doğada bulunan antibiyotik yiyecekler...

Sarımsak

Doğal antibiyotik dediğimizde hepimizin aklına ilk gelen gıda sarımsak. Sarımsak, içerisinde bulunan allicin sayesinde antibiyotik etki sunuyor. Bakteri, virüs ve mantarlara karşı etkili olduğu için birçok sorunun üstesinden kolayca gelebiliyor. Bundan dolayı enfeksiyonlara karşı bol bol sarımsak tüketilmesi hastalığın daha kolay atlatılmasına yardımcı oluyor.

Bal

Balı hastalandığımızda çaylarımıza veya yaptığımız karışımlara ekliyoruz ancak eminim birçok kişi antibiyotik etkisini bilmiyordur. Özellikle üst solunum yolları, yanık tedavisi, gastrit ve ülser tedavisinde yüzyıllardır kullanılan bal, yapılan araştırmalar sonucunda antibiyotiklere bile dirençli olan mikropları yok edebildiği görülmüştür. Bu sebeple hastalanmadan önce veya hastalandığınızda mutlaka gerçek balı içtiğiniz karışımlara eklemeyi unutmayın.

Kekik

Doğada bulunan şifalı otlar arasında yer alan kekik, yüzyıllardır sadece yemeklere lezzet vermek için değil aynı zamanda şifa niyetine de kullanılan bir bitki. Kekiğin içerisinde bulunan carvacrol ve thymol maddeleri güçlü antibiyotik özellikler sunuyor. Tıpkı balda olduğu gibi kekikte içerdiği bu maddeler sayesinde antibiyotiğin bile yok edemediği bakterileri yok ediyor.

Tarçın

Antioksidan özelliğiyle dikkat çeken tarçın, antibiyotik özelliğine de sahip. Tarçının içerisinde yer alan cinnamaldehyde maddesi, antibiyotikler tarafından yok edilemeyen bakterilere karşı etkili olduğu biliniyor.

Cranberry

Kızılcığa benzerliğiyle tanıdığımız halk arasında ise turna yemişi denilen cranberry, idrar yolu enfeksiyonu için birçok ilaçtan daha etkili. Bu sebeple bu tarz sorunlarınız varsa cranberry meyvesini ya da ekstresini tüketmenizde fayda var.