Sertleşen havlular yumuşacık oluyor! Oysa çözümü bu kadar basitmiş

Havlular ilk satın alındığında genellikle yumuşak olur. Kullanıma ve zamana bağlı olarak sertleştiği görülebilir. Ayrıca bu durumu tersine çevirebilecek bazı yöntemler de bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntemlerden biri, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. İşte sertleşen havluları yumuşacık yapmaya yardımcı olabilen o yöntem…

Yumuşak olduğundan dolayı sevilerek satın alınan havlular, kullanıma ve zamana bağlı olarak sertleşebilir. Ayrıca bu problem kullanılan yumuşatıcılardan da kaynaklanabiliyor. Çünkü çamaşırları güzel kokulu ve yumuşak tutabilen yumuşatıcılar, havlularda tam tersi bir etki oluşturabiliyor.

Yumuşatıcıların içindeki yağ ve bileşenler, havlulardaki lifleri kaplayarak emici özelliklerinin kaybolmasına neden olabilir. Bunun sonucunda ise sertleşme sorunu ortaya çıkabilir.

SERTLEŞEN HAVLULAR ADETA YUMUŞACIK OLUYOR

Sertleşen havluları adeta yumuşacık yapmaya faydalı olan bir yöntem, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Ayrıca söz konusu yöntem, beyaz sirke yöntemi.

Sertleşen havluların yumuşatıcı yerine beyaz sirke ile yıkanması tavsiye ediliyor. Çünkü beyaz sirke ile sertleşen havlulardaki yumuşatıcı kalıntıları zamanla silinebilir. Bunun sonucunda ise sertleşen havlular adeta yumuşacık olabilir. Öte yandan beyaz sirke ile havlulardaki bakterilerin ölmesi de sağlanabilir.

Dikkat: Havluların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle üretici temizlik tavsiyeleri de okunmalı. Eğer beyaz sirke yöntemi mevcut havlunun yapısına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.