Serotonin ve dopamin deposu 3 besin! Mutluluğun sırrı bu besinler

Mutluluk için vücutta serotonin ve dopamin deposu besinlere yer açmak şart. İşte sizi stresten ve gerginlikten koruyacak serotonin artıran 3 besin...

Günlük hayatta stresten ve gerginlikten kendinizi unutuyorsanız vücudunuzun serotonin ve dopamin deposu besinlere ihtiyacı var demektir. Çünkü serotonin ve dopamin mutluluk hormonunu çalıştırıyor.

MUTLULUK HORMONUNU ÇALIŞTIRAN 3 BESİN

SİYAH ÇİKOLATA

Çikolatanın 7'den 70'e herkesi mutlu ettiğini biliyoruz. Fakat bunun dışında siyah çikolata dikkat dağınıklığını önler ve beyine giden kan akışını güçlendirir. Kanda pıhtılaşmayı önler. Diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmez.

YOĞURT

Beslenmede önemli bir yeri olan yoğurt sütten daha fazla kalsiyum içerir. Sindirimi hızlandırır ve dişlere faydalıdır. Aynı zamanda kemik gelişimini de güçlendirir. Kalp hastalıklarına karşı korur. Uzmanlar, günde 3 kâse tüketmeyi öneriyor.

ÇERİ DOMATESİ

Çeri domateste bulunan likopen adlı antioksidan nörolojik koruma sağlar. Zeytinyağı ile tüketilmesi tavsiye edilir çünkü yağ likopen emilimini arttırır. Özellikle lif açısından zengin kabuklarıyla yenildiğinde sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. Yaşlanmayı geciktirir. Cildi yeniler ve kanı temizler. Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.

Yasak Elma'nın Asuman'ı Melisa Doğu'dan samimi itiraf: "Bizim meslekte kadını erkeği yaşar bunu"

Eminönü'nde satılıyor! Kanseri önlüyor

Kahvaltının 5 altın kuralı! Zayıflatıyor

Bu tip insanlar iş hayatında sevilmiyor