Serinleten yaz çorbası! Kalorisiz yoğurt çorbası tarifi

Soğuk yoğurt çorbası yaz için ideal bir lezzet. Bu çorba içerisindeki kıvam su sayesinde tutulur. Peki yoğurt çorbası nasıl yapılır?

KADİR TEKİN

Soğuk çorbalar yaz mevsiminde içinizi serinletir. Soğuk çorbaların kalorisi çok düşüktür. Peki yaza özel soğuk çorba nasıl yapılır?

Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı su (isteğe bağlı, kıvamı için)

1 salatalık

1/2 demet dereotu

1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Nane (isteğe bağlı, üzerine serpmek için)

Yapılışı:

Salatalığı Hazırlayın: Salatalığı yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra, rendeleyin. Rendelediğiniz salatalığı bir kaba alın ve fazla suyunu sıkarak çıkarın.

Yoğurdu Karıştırın: Yoğurdu bir kaba alın ve üzerine suyu ekleyin. İyice çırpın, karışımın kıvamı istediğiniz gibi olmalıdır.

Sarımsağı Ekleyin (isteğe bağlı): Sarımsağı rendeleyip karışıma ilave edin. Eğer sarımsak seviyorsanız, bu adımı ekleyebilirsiniz.

Salatalık ve Dereotu: Rendelediğiniz salatalığı ve ince doğradığınız dereotunu yoğurtlu karışıma ekleyin. Karıştırarak bütün malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın.

Zeytinyağı ve Baharatlar: Zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyin. İsteğe bağlı olarak nane de serpebilirsiniz.

Soğutma: Çorbayı buzdolabına kaldırıp en az 1 saat soğutun.

Servis: Soğuk olarak, üzerine nane veya ekstra dereotu serpip soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!