Karpuzlu dondurma tarifi pek çok insan tarafından merak ediliyor. Çünkü serinlik hissi sağlamasının yanı sıra adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet bırakabiliyor. Öte yandan evde pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tercih sebebi olabiliyor. Peki, söz konusu karpuzlu dondurma tarifi nasıl hazırlanır?
Karpuzlu dondurma tarifi birkaç malzeme ile evde pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte karpuzlu dondurma tarifi için gerekli olan malzemeler;
5 dilim karpuz.
1 çay bardağı süt.
½ çay bardağı şeker.
½ paket krema.
Karpuzlu dondurma tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra yapılış aşamasına geçilebilir. İşte söz konusu karpuzlu dondurma tarifinin hazırlanışı;
Karpuzun çekirdekleri çıkartılır ve küp şeklinde doğranır.
Ardından krema katı bir kıvam alana kadar blender ile çırpılır.
Devamında karpuz, blendera alınarak ezilene kadar iyice karıştırılır.
İyice ezildiğinde; krema, süt ve şeker ilave edilir.
Şeker eriyene kadar güzelce karıştırılır.
İyice eridikten sonra elde edilen karışım saklama kabına yerleştirilir ve derin dondurucuda ortalama 3 saat soğumaya bırakılır (yarım saatte bir dondurma karıştırılır).
Donduktan ve kıvam haline geldikten sonra hazırlanan karpuzlu dondurma tarifi afiyetle tüketilebilir.