Serinlemek isteyenlerin tercih ettiği lezzet! İşte soğuk ayran aşı çorbası tarifi

Yaz aylarında pek çok kişinin tercih ettiği soğuk ayran aşı çorbası, adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet de bırakabiliyor. Ayrıca serinlik hissi de sağlayabilen soğuk ayran aşı çorbası, pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte detaylar…

Okan Kabuk

Soğuk ayran aşı çorbası tarifi, yaz aylarında pek çok kişi tarafından araştırılabiliyor. Nitekim serinlik hissi sağlayabilen soğuk ayran aşı çorbası, tam kıvamında hazırlandığında adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet de bırakabiliyor. Bu nedenle pek çok kişi tarafından da tüketilebiliyor.

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ

Soğuk ayran aşı çorbası tarifi pratik adımlarla hazırlanabiliyor. Bu nedenle pek çok kişi tarafından da tercih edilebiliyor. Ayrıca hem lezzetli olması hem de serinlik hissi sağlamasıyla birçok kişi tarafından tüketilebiliyor. İşte soğuk ayran aşı çorbası tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

1 su bardağı nohut.

3 su bardağı yoğurt.

1 su bardağı buğday.

Sıcak su (üzerini geçecek miktarda)

Tuz

1 tatlı kaşığı kuru nane.

1 tutam dereotu.

4 su bardağı su.

HAZIRLANIŞI

Soğuk ayran aşı çorbasının tarifi için gerekli olan malzemeler toparlandıktan sonra yapılışına geçilebilir. Nitekim yapılışı şu şekilde gerçekleşiyor;

Uygun bir tencereye 1 gece öncesinden ıslatılan buğdaylar alınır.

Üzerini geçecek miktarda sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

Buğdaylar pişmeye yakınken önceden haşlanan nohutlar ilave edilir ve ortalama 5 dakika daha pişirilir.

Süre dolduktan sonra ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.

Uygun bir kabın içerisine tuz, nane, yoğurt, dereotu ve su koyularak karıştırılır.

Haşlanan nohut ile buğdayın suyu süzülür ve yoğurt karışımının içerisine ilave edilerek karıştırılır. Kıvam haline geldikten sonra hazırlanan soğuk ayran aşı çorbası afiyetle tüketilebilir.