AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim'de bugün fıstıklı taş kadayıf tatlısı yarışıyor. Şerbetli ve kızartmalı bir tatlı olan fıstıklı taş kadayıfı ağır misafirlerinize yapabilirsiniz. Peki, fıstıklı taş kadayıf nasıl yapılır? İşte Şef Rafet İnce'nin katkılarıyla fıstıklı taş kadayıf tarifi...
FISTIKLI TAŞ KADAYIF MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
KADAYIFIN İÇİ İÇİN
3 yemek kaşığı pirinç Antep fıstığı
KIZARTMAK İÇİN
3 su bardağı ayçiçek yağı
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
YAPILIŞI
Süt, su, şeker ve mayayı çırpıyoruz. Un ilave edip hamurun mayalanması için üzerini streçliyoruz ve bekletiyoruz.
ŞERBETİNİN YAPILIŞI
Su, şeker ve yarım limonun suyunu karıştırıp kaynatıyoruz.
Şerbeti benmari usulü soğutuyoruz.
Mayalanan hamuru krep tavasına yerleştirip bir tarafını pişiriyoruz.
Pirinç antep fıstığını hamurun ortasına yerleştiriyoruz ve yarım ay şeklinde hamuru kapatıyoruz.
Taş kadayıfları ayçiçek yağında kızartıyoruz ve soğuttuğumuz şerbetin içinde bekletiyoruz.
Fıstıklı aş kadayıfları tabağa alıyoruz ve üzerlerine toz antep fıstığı ekliyoruz.