Şerbetli tatlıların gözdesi! Fıstıklı taş kadayıfı tarifi

Benim Yemeğim yarışmasını 23 Temmuz Cuma günü menüsü fıstıklı taş kadayıf oldu. Özel misafirlerinize ve bayram günlerinizde yapabileceğiniz fıstıklı taş kadayıf tatlısının yapımı çok basit. Peki, fıstıklı taş kadayıf nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'de bugün fıstıklı taş kadayıf tatlısı yarışıyor. Şerbetli ve kızartmalı bir tatlı olan fıstıklı taş kadayıfı ağır misafirlerinize yapabilirsiniz. Peki, fıstıklı taş kadayıf nasıl yapılır? İşte Şef Rafet İnce'nin katkılarıyla fıstıklı taş kadayıf tarifi...

FISTIKLI TAŞ KADAYIF MALZEMELER

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

ŞERBETİ İÇİN

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

KADAYIFIN İÇİ İÇİN

3 yemek kaşığı pirinç Antep fıstığı

KIZARTMAK İÇİN

3 su bardağı ayçiçek yağı

ÜZERİ İÇİN

1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

YAPILIŞI

Süt, su, şeker ve mayayı çırpıyoruz. Un ilave edip hamurun mayalanması için üzerini streçliyoruz ve bekletiyoruz.

ŞERBETİNİN YAPILIŞI

Su, şeker ve yarım limonun suyunu karıştırıp kaynatıyoruz.

Şerbeti benmari usulü soğutuyoruz.

Mayalanan hamuru krep tavasına yerleştirip bir tarafını pişiriyoruz.

Pirinç antep fıstığını hamurun ortasına yerleştiriyoruz ve yarım ay şeklinde hamuru kapatıyoruz.

Taş kadayıfları ayçiçek yağında kızartıyoruz ve soğuttuğumuz şerbetin içinde bekletiyoruz.

Fıstıklı aş kadayıfları tabağa alıyoruz ve üzerlerine toz antep fıstığı ekliyoruz.