Şerbetli tatlıların en sevileni cevizli burma tatlısı tarifi

Cevizli burma tatlısı şerbetli tatlılar arasında yer alıyor. Gazete tatlısına benzeyen cevizli burma tatlısı tarifi mutfakla arası iyi olanlar tarafından merak ediliyor. Cevizli burma tatlısının püf noktası tatlının sıcak şerbetin soğuk olmasıdır. İşte nefis tatlının adım adım tarifi ve malzemeleri...

Cevizli burma tatlısı tarifi şerbetli tatlı tarifi arayanlar tarafından merak ediliyor. Cevizli burma tatlısı yaparak misafirlerinizi ya da ailenizi mutlu edebilirsiniz. Dondurma ile de servis edilen cevizli burma tatlısının püf noktası tatlının sıcak şerbetin soğuk olmasıdır. İşte cevizli burma tatlısının yapılışı ve malzemeleri...

CEVİZLİ BURMA TATLISI MALZEMELER

25 yaprak baklavalık yufka

2 su bardağı ince çekilmiş ceviz

250 gram tereyağı

Şerbeti için;

5 bardak şeker

5 bardak su

yarım limon suyu

CEVİZLİ BURMA TATLISI TARİFİ

Her tatlıda olduğu gibi cevizli burma tatlısında da önce şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve toz şekeri alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyin birkaç dakikadan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tereyağı eritin. İki yufka üst üste koyarak düz bir zemin üzerine alın. Her yerine tereyağı sürün ve ceviz içi serpiştirin.

Okolova(gazete) tatlısında olduğu gibi oklavayı yufkanın üzerine koyun ve bir ucundan üzerine doğru kıvırıp, sarın. Oklavaya sarılan yufkaları kenarlarından içe doğru yavaşça büzdürün.

Dikkatlice oklavadan çıkartın ve yağlanmış borcam tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve kalan tereyağını üzerlerine dökün.

Önceden ısıtılan 180 derece fırında, kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra cevizli burma tatlısının ilk sıcağı çıkınca şerbeti üzerine dökün. 2 saat şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.