Hilal Çakır
Bülbül yuvası içerisine ceviz katılarak zenginleşir. Bülbül yuvası tatlısı şerbeti mutlaka soğutularak dökülmelidir. Peki bu geleneksel ve lezzetli tatlı nasıl yapılır?
Bülbül yuvası hamuru kulak memesi kıvamında olmalı ve iyice yoğrulmalıdır.
BÜLBÜL YUVASI TARİFİ
Şerbeti için
3 su bardağı şeker (200 ml bardak)
4 su bardağı su
Bir dilim limon
Hamuru için (ortalama 35 adet )
250 gram oda ısında tereyağı
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un (200 ml bardak)
İçine, ceviz
Arasına, yumurta akı (yapıştırmak için)
Üzerine, yumurta sarısı
YAPILIŞI
Önce şerbeti kaynatın kaynadıktan sonra 20 dakika daha kaynatıp soğutun.
Hamuru için un hariç malzemeleri yoğurun unu ilave edin hamur ne çok yumuşak ne çok sert olamayacak.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerlerine yumurta akı sürün.
Üst katını yapmak için tekrar hamuru açın kalıp ile şeklini verin ortasını tekrar kalıp ile açıp üst üste koyun ortası açık olacak şekilde.
En üstüne yumurta sarısı sürün önceden ısınmış 180 derece alt üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişirin yağlı kağıdı alın tepsiden.
İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün.
İki saat sonra istediğiniz gibi süsleyip ister dondurma ister meyve ile beraber servis yapabilirsiniz afiyet olsun.