Şerbetli tatlıların en lezzetlisi! Ağızda dağılan şekerpare tarifinin püf noktası pişme süresi

Şekerpare geleneksel ve lezzetli tatlılarımızdan biri. Şekerparenin şerbeti ılıdıktan sonra üzerine dökülmeli. Peki bu enfes lezzetli tatlı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Nur Sena Sarıtaş

Şekerparenin pişme süresi 30 dakikadır. Yapılışı ise 10 dakika süren şekerpare tarifi merak ediliyor. Peki şerbetli tatlıların en gözdesi şekerpare nasıl yapılır?

Şekerpare geleneksel ve pratik bir tatlı. En önemli püf noktası ise şerbetin ayarının tutturulması.

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

125 gram oda ısısında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

3 çorba kaşığı silme irmik

1 adet yumurta

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı silme kabartma tozu

1 çay bardağı fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI

Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.

Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.

Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.

İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.

Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.

Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.

NOT: Bardak ölçüsü 200 ml lik.