Şerbetli tatlılar arasında sıra dışı bir lezzet! Üstü muhallebili altı kekli münver tatlısı tarifi

Münver tatlısı bir kez tadına bakanı kendisine hayran bırakıyor. Münver tatlısını en özel misafirlerinize yapabilirsiniz. Bol malzemeli bu tatlı çok zengin bir görüntüye sahip. İşte detaylar...

Akşama ne tatlısı yapsam diye düşünenlere harika bir seçenekle geldik. Münver tatlısı şerbetle yapılıyor. Hem muhallebili hem geleneksel bir lezzet sunuyor. İşte detaylar...

MÜNVER TATLISI İÇİN MALZEMELER

Muhallebisi için;

1 litre süt

2 tepeleme çorba kaşığı un

2 tepeleme çorba kaşığı nişasta

1 çay bardağı toz şeker

Vanilya

1 paket kremşanti

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

Çeyrek limon

Keki için;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

1 su bardağı hindistan cevizi

1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı galeta

Üzeri için;

Ceviz

Fındık

Hindistan ceviz hangisini isterseniz

Pişirmek için;

1,5 su bardağı su

MÜNVER TATLISI NASIL YAPILIR?

Öncelikle soğusun diye muhallebiyi yapalım.

Uygun bir tencereye vanilya, kremşanti hariç tüm malzemelerimizi ekleyip çırpıp ateşe alalım orta ateşte kaynayana kadar çırpalım.

Kaynadıktan sonra ateşini kapatıp vanilyayı ekleyip çırpıp ılınmaya alalım.

Şerbetimizi malzemeleri uygun bir tencereye alıp karıştırıp ateşe alalım.

Kaynadıktan sonra limonumuzu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kaynatıp soğumaya alalım.

Ilıyan muhallebimizin içine kremşantimizi ekleyip 3 dakika çırpalım.

Daha az çırparsak muhallebimiz çok akışkan olur onun için iyi çırpalım.

Üzerine streç geçirip hava almamasını sağlayalım dolaba alalım.

Kekimizi yapmak için öncelikle bir karıştırma kabına şekerimizi yumurtamızı alıp çırpalım köpük gibi olsun.

Daha sonra diğer malzemelerimizi de alıp spatulayla karıştıralım.

En son kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.

Tereyağıyla yağlanmış güveçlerimize hamurumuzu pay edelim güveçleri tepsiye alalım suyumuzu da tepsiye dökelim.

Isınmış fırında 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim benim fırınım 20 dakikada pişirdi herkesin fırını aynı olmayabilir kontrollü olun.

Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika beklettikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim.

Bir 10 dakika çekmesini bekleyelim. 10 dakikanın sonunda muhallebimizi ekleyelim.

Dolaba üstü kapalı bir şekilde kaldıralım bir gün dolapta bekletilirse daha güzel olur ama biz dayanamadık 3 saat sonra yedik tercih sizin servise hazır.