Şerbeti ve sütü buluşturan lezzet tatlıya doyuruyor! Muhallebili Kemalpaşa tarifi, kıvamı yumuşacık

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı çok lezzetli. Muhallebi kıvamı çok hafif ve soft olan bu tatlının şerbeti de orantılı şekilde dökülmeli. İşte tarifi...

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı 4 saat buzdolabında dinlendirilmeli. Karışım hazırlanırken ocakta kısık ateşte pişirilmeli. İşte muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi...

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

Malzemeler

1 paket hazır Kemalpaşa tatlısı

2 bardak şeker

3 bardak su

Muhallebisini hazırlamak için:

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 bardak şeker

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

1 paket vanilya

5 bardak süt

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir tencerenin içerisine muhallebi malzemelerini ekleyip karıştırarak pişiriniz.

Muhallebiyi pişirirken bir tencereye de su ve şekeri koyup kaynamasını bekleyiniz.

Kaynayan şerbetin içerisine Kemalpaşa tatlılarını atıp 10 dakika kadar pişiriniz.

Servis için belirlediğiniz kaseleri ya da borca mı ayarladıktan sonra pişen tatlıları içerisine yerleştiriniz.

Üzerine muhallebileri döktükten sonra 4 saat kadar dolapta bekletiniz.