Şerbeti tam emen çayın yanına şekerpare tarifi! Adetlerce tüketeceksiniz

Ağızda dağılan şekerpare tarifini derledik. Bu şekerpare içerisindeki tüm malzemeleri iyice harmanlamalısınız. Peki enfes şekerpare nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Şekerpareyi çayın yanına deneyebilirsiniz. Tadı damakta kalan şekerpare nasıl yapılır? İşte adım adım şekerpare tarifi...

İşte klasik bir şekerpare tarifi:

Malzemeler

125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 yumurta

Yarım çay bardağı irmik

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5–3 su bardağı)

Üzeri için: fındık veya badem

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı

Şerbeti hazırlayın:

Şeker ve suyu tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın. Birkaç damla limon sıkın ve soğumaya bırakın.

Hamuru yapın:

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın. Üzerine irmik, kabartma tozu, vanilin ekleyin. Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Şekillendirin:

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tepsiye dizin. Üzerine birer fındık/badem yerleştirin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üstü hafif kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.

Şerbetleme:

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis edin.