HABER MERKEZİ
Kıbrıs tatlısı, özellikle Türkiye'nin güneyinde ve Kıbrıs'ta sevilen, lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz Kıbrıs tatlısı tarifi:
Malzemeler:
Keki İçin:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı hindistancevizi
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin:
1 paket krem şanti (isteğe bağlı)
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Yapılışı:
Keki Hazırlayın:
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp, mikserle iyice çırpın.
Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, vanilini ve hindistancevizini ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
Karışımı yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin.
Şerbeti Hazırlayın:
Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kek Soğuyunca Şerbeti Dökün:
Kekiniz fırından çıktıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin.
Soğuyan kekin üzerine soğuyan şerbeti dökün ve şerbetin çekmesi için bir süre bekleyin.
Üzerine Krem Şanti Ekleyin:
Krem şantiyi sütle çırpın ve kekin üzerine düzgün bir şekilde yayın.
İsteğe bağlı olarak, üzerine biraz daha hindistancevizi serperek süsleyebilirsiniz.
Kıbrıs tatlınız servise hazır! Afiyet olsun!