Selülitin fişini çeken 3 sebze! Kıyafetler 2 beden küçülüyor

Herkesin selülitten kurtulma metodu farklıdır. Bazıları selülitten çayla bazıları da sebzeyle kurtulabilir. En doğrusu uzmanına danışmak. Fakat buna vakti olmayanlar için selüliti yok eden sebze ve çay çeşitlerini yazdık. İşte kalça, bacaklar, karın ve kollar gibi bölgelerdeki selülitlerin fişini çeken yöntemler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Selülit, özellikle kadınlarda genellikle kalça, bacaklar, karın ve kollar gibi bölgelerde görülür. Lifli sebzeler selülitten kurtulmaya yardımcı olabilir.

Cilt altında yağ hücrelerinin topaklanmasıyla oluşan selülitten kurtulmak zor ama imkânsız değil. Selülit tedavisinde etkili olabilecek yöntemler hakkında bir uzmana danışmak işleri hızlandırabilir. Ancak buna vaktiniz yoksa bitki çaylarından ve sebzelerden yardım alabilirsiniz.

SELÜLİTE SAVAŞ AÇAN 3 BESİN

Maydanoz: Maydanoz vücuttaki demi atar ve selülit problemiyle savaşır.

Brokoli: Lif bakımından zengin bir sebzedir. İçerdiği C vitamini ve diğer antioksidanlar, cildin elastikiyetini artırabilir ve selülit oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir.

Kırmızı Biber: Kırmızı biber, C vitamini açısından zengin bir sebzedir ve cilt sağlığını destekleyebilir. Antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerle savaşarak cildin genel görünümünü iyileştirebilir.

Adaçayı veya yeşil çay için: Selülit için etkili bir içecek arıyorsanız adaçayı veya yeşil çay için.

Kemik suyu için: Kolajen zengini besinler de selülit için faydalıdır. Cildin elastikiyetini artırır ve selülit görünümünü azaltır.

SELÜLİT NEDEN OLUR?

Genetik faktörler selülit oluşumunda rol oynayabilir.

Yaş ilerledikçe selülit oluşum riski artabilir.

Yüksek yağlı, yüksek karbonhidratlı, düşük lifli beslenme alışkanlıkları selülit oluşumunu artırabilir.

Az fiziksel aktivite veya hareketsiz bir yaşam tarzı selülit oluşumunu teşvik edebilir.

Kan dolaşımının zayıflaması, selülit oluşumunda etkili olabilir.

SELİTE SAVAŞ AÇANN YÖNTEMLER

Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz, selülit görünümünü azaltmada yardımcı olabilir. Düşük yağlı, yüksek lifli bir diyet tercih edilmelidir.

Masaj veya drenaj terapisi, kan dolaşımını artırarak selülit görünümünü azaltabilir.

Bazı selülit kremleri ve losyonları, cilt görünümünü düzeltebilecek aktif içerikler içerebilir.

Bu tür tedaviler cilt altındaki yağ hücrelerini hedef alarak selülit görünümünü azaltmaya çalışır.

Bazı durumlarda, dermatologlar tarafından uygulanan enjeksiyonlar veya cerrahi prosedürler de selülit tedavisinde kullanılabilir.