Fotoğrafta güzel çıkmanın 5 sırrı

Fotoğrafta güzel çıkmak için birçok işlem uygulanıyor. Peki, güzel fotoğraf çekmek için ne yapılmalı? Fotoğrafta ışık nasıl ayarlanmalı? Fotoğraf çektirmeyi kadınların daha çok sevdiğini belirten Fotoğrafçı Fahri Tokcan, güzel fotoğraf çekmenin sırrını anlattı. İşte efekt peşine düşenlere ve fotoğrafta güzel çıkmak için çaba harcayanlara öneriler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Hepimiz iyi bir fotoğrafçıyız aslında ama bazı kuralları uygulamadığımız için çoğu defa iyi bir sonuç elde edemeyiz ve en güzel anılar yarım kalır o an. Geçmişten günümüze zamanın en önemli temsilcisi olan fotoğraflar bugün genellikle dijitalde saklanıyor. Durum böyle olunca fotoğraf çektirmek de her geçen gün değerli hâle geliyor ve markalar telefonlardan makinelere kadar her detayı düşünerek üretiyor. Peki ama güzel fotoğraf çekmenin sırrı ne? Hangi efektler yüzü daha güzel gösteriyor?

Mor Papatya'ya fotoğrafta güzel çıkmanın ipuçlarını anlatan Fotoğrafçı Fahri Tokcan, fotoğraf çektirmeyi kadınların daha çok sevdiğini söyledi. Fotoğrafla ilgilenenlere altın öneriler haberimizde...

FOTOĞRAFTA GÜZEL ÇIKMANIN 5 SIRRI

1. İyi bir fotoğraf çekmek istiyorsanız öncelikle ışığı iyi kullanmayı öğrenin.

2.Kadrajınızı iyi ayarlayın ve altın oranı unutmayın. Fotoğrafta ışığı kısaca anlatmak gerekirse altın saatler dediğimiz bir kavram var. Gün batımı buna örnek gösterilebilir. "Neden bu saatler önerilir?" diye sorarsanız altın saatte yapılan çekimlerde ışığın gücü ve etkisi fazla olmadığı için sert kontrastlar oluşmaz. Bu da fotoğrafı kaliteli hâle getirir. Kız kulesini düşünürsek sabah erken saatlerde ya da gün batımında güzeldir. Öğle saatlerinde size bir duygu yüklemeyecektir.

3. Işık dediğimiz zaman aklımıza genellikle gün ışığı geliyor. Ama kapalı bir mekân da düşünebilirsiniz. Eğer güzel bir ışık ortamı sağlanmazsa ortaya güzel bir fotoğraf çıkmaz ve emeğiniz boşa gider.

4. Elinizde bulunan telefonu biraz tanıyın ve fotoğraf ayarlarını öğrendikten sonra çekime başlayın. Bu noktada efektler çok seviliyor. Ama burada önemli olan fotoğrafa göre doğru efekti seçmek. Bunun için de o efektle çekilmiş fotoğraflara göz atın. Hem işiniz kolaylaşır hem de bakış açınız gelişir.

5. Eğer kendinizi fotoğrafta beğenmiyorsanız, mutlaka yanlış açıdan çekiyorsunuz demektir. Alt açıdan değil de üst açıdan kendinizi çekerseniz fotoğrafta daha güzel çıkarsınız. Telefon ile fotoğraf çektikten sonra programlar ile çektiğiniz fotoğrafı destekleyin ve fotoğraflarınıza renk ayarlaması yapın.