Şekerpareye rakip 3 malzemeli bulut tatlısı tarifi! Şerbet tam çekmeli

Bulut tatlısı 3 malzemeden oluşuyor. Bu tatlının en önemli püf noktası pişme süresidir. Peki pratik ve lezzetli bulut tatlısı nasıl yapılır?

Hafif, pratik ve sadece üç malzemeyle hazırlanan bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte size bulut tatlısı! Bu eşsiz tatlı, mutfaklarda devrim yaratmaya aday. Özellikle zaman sıkıntısı çekenler ve tatlı krizine hızlı bir çözüm arayanlar için ideal bir tarif.

MALZEMELER

200 ml krema

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı un (250 ml)

Şerbeti için:

1 su bardağı + çeyrek bardak şeker

2 su bardağı su

Yarım su bardağı pekmez

1 dilim limon

YAPILIŞI

Şerbeti için gerekli olan malzemeleri bir tencereye alın ve kaynamaya başladıktan sonra, 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.

Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın, güzelce yoğurun.

Elinizi yağladıktan sonra cevizden biraz küçük olacak şekilde şekillendirip, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızaran ve kürdan testini geçene dek yaklaşık 30 dakika pişirin ve ardından soğumuş olan şerbeti sıcak tatlının üstüne gezdirin.

Bu şekilde arada ters çevirerek şerbeti çekip tamamen soğumasını bekleyin ve sonra Antep fıstığı serperek servis edin.

Afiyet olsun!