Şekerin ilacı 3 besin! Altın çağının doktoru İbn-i Sina dolabınızdan eksik etmeyin diyor

Şeker hastalığının birçok rahatsızlığı tetiklediği ortaya çıktı. Alim İbn-i Sina tıp dünyasına Altın çağını yaşattı. Peki İbn-i Sina şeker hastalığına hangi besinleri öneriyor? İşte detaylar...

Şeker yani diyabet hastalığı her yaşı hedef alabilir. Şeker seviyesini stabil tutmak çok önemli. Çünkü yüksek kan şekeri diyabeti tetikliyor. İşte yanıtı...

ÇAM FISTIĞI

Çam fıstığı özellikle K vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. Özellikle kısmi ya da yüz felci geçiren kişilerin tükettiği bu besin C vitamini de içeriyor. Hücresel bozulmaları onarmaya yardımcı olduğu için sıklıkla tüketmek tavsiye ediliyor.

ISIRGAN OTU

Akciğer ve boğazdaki mukoz azaldığı zaman kişi nefes almakta zorluk çekebilir. Bu durum virüslerden kaynaklı olarak mukozlardaki nem oranının azalmasına neden olur. Nefes alış verişi olduğunda da göğüs sıkışarak öksürük krizleri kaçınılmaz olur. Bu durumu da önlemenin en iyi yolu ısırgan otu tüketmektir. Isırgan otu çay olarak demlenerek rahatlıkla içilebilir. Kayantıp tüketildiğinde Isırgan Otu boğaz ve akciğerdeki mukozaların nem oranını artırır. Ayrıca bu ot ciltte yakıcı etkiye neden olan madde sayesinde vücutta yer alan virüslerin organlara veya hücrelere yapışmasını engeller.

BAKLA

Hücrelerin deformasyonu yaş ilerlemesine bağlı olarak artış gösteririr. Özellikle ciltte yaşanan tahribat gözle görülür bir hal alabilir. Bu durumun yaşanmaması için ise İbn-i Sina, küçük yaştan itibaren düzenli bir şekilde bakla yenmesini önermiş.