Şekeri ve tansiyonu eş zamanlı düşüren çay! Bir taşta iki kuş vuruyor! 3 dakika demlenmesi yeterli

Tansiyon düşürücü doğal besinler merak ediliyor. Özellikle doğadan gelen bitki çaylarından birkaçı tansiyonu etkili şekilde düşürüyor. Peki hangi bitki çayları doğal tansiyon ilacıdır? İşte yanıtı...

Yeşil çay bilindiğinin aksine tansiyon düşürücüdür. Bitki dünyası içerisinde bulunan zeytin yaprağı çayı ise hem şekeri hem tansiyonu düşürüyor. İşte hipertansiyona birebir o bitkiler...

TANSİYON DÜŞÜREN BİTKİ ÇAYLARI

PAPATYA ÇAYI

Aldığınız tedavi dışında bitki çaylarının şifasından faydalanmak isterseniz papatya çayı öneriliyor. Stresi azaltan, tansiyon ve nabzı düşüren papatya çayının özellikle akşam içilmesi tavsiye edilir.

Ayrıca kalp dostu olması ile bilinen papatya çayının kolesterolü bile düşürdüğü gözlemlenmiştir. Bitki çaylarının hepsini bir anda tüketmek zararlı olabilir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay tansiyon hastaları için yasak değildir. Tansiyonu düşürücü bir etkisi olan bu çay içeriğindeki kafein nedeniyle kalp hızınızı kısmen artırabilir. Bu çay hipertansiyondan koruyucu bir çaydır ama tansiyonunuz varsa ve nabzınız artınca kaygılanıyorsanız yeşil çayları tüketmeyebilirsiniz.

Yeşil çay tükettiğinizde herhangi bir çarpıntınız olmuyorsa günde bir bardak tüketmenizde sakınca yok.

ALIÇ ÇAYI

Alıcın meyvesi gibi yaprağı da tansiyon düşürücü bir etkiye sahiptir. Yaprağı bitki çayı olarak tüketilebilen alıcın kalp yetmezliği hastalarında semptomları azalttığı biliniyor. Kolesterolü düşürücü bir etkisi olan alıç genel olarak sağlığa faydalıdır.

Hem sirkesi hem yaprağı tansiyon düşürücü bir özelliğe sahip olan alıç damarları gevşettiği için tansiyon düşürücü etkinlik gösterir.

ZEYTİN YAPRAĞI

Zeytin yaprağının çok önemli bir özelliği bulunuyor. Sadece tansiyonu düşürücü bir etkisi olmayan zeytin yaprağı, insülin duyarlaştırıcı etki gösteriyor.

Tansiyonu ve kolesterolü düşürücü etkisi olan zeytin yaprağı aynı zamanda kalp dostu bir yapraktır. Çay yapımında da kullanılabilir.

Ağrı kesici özelliğe sahip olan zeytin yaprağının mide koruyucu özelliği vardır. Anti kanserdir yapısındaki flavonoidler sayesinde antioksidan kapasitenizi arttırır.

KUŞ ÇAYI

Halk arasında bamya çayı olarak bilinen kuş çayının yapısında yüksek miktarda c vitamini ve poliferoller bulunur. Kalp sağlığını koruyan bu çay tansiyon düşürücü bir etkinlik gösterir. Metabolizmayı hızlandıran bu çayın yapılan araştırmalar doğrultusunda bağışıklığı güçlendirdiği tespit edilmiştir.

Antidepresan özelliği bulunan kuş çayı tansiyon hastaları tarafından da ara ara tüketilebilir.

BİTKİ ÇAYI NASIL TÜKETİLİR?

Bitki çayları kesinlikle kaynatılmamalıdır.

Demlenmiş bitki çayı sağlıklıdır.

Bitki çayını kaynatırsanız yapısındaki faydalı birleşiklerin bir çoğunun kaybedecektir.

3-5 dakika kadar bitki çayını demlemeniz yeterlidir.

Bitki çaylarını günde bir bardaktan fazla tüketmemeniz gerekir.

Ve tansiyon hastalarının sadece bitki çaylarıyla tedavi edilemeyeceği bilinmelidir.

Çünkü tansiyon kişiye özeldir.

Mutlaka hekim kontrolünde tedavi edilmelidir.

Bitki çayları tansiyonun ana tedavisi değil yardımcısıdır.