AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Şekeri dengeleyen ve aynı zamanda bağırsakları çalıştıran reyhan şerbeti yazın Gazianteplilerin vazgeçilmezi. Çünkü bu şerbet faydalarının yanı sıra yaz sıcağını da yarıya düşürüyor.
REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde üretilen ve genellikle Gaziantep yöresine özgü reyhan otunun yapraklarının toz şeker, karanfil, limon ve çubuk tarçını ile buluşmasıyla ortaya çıkıyor. Üzerine sıcak su ekleniyor, şeker eriyene kadar ve reyhan otu suya geçinceye kadar bekletilir. Ardından soğutularak içilir. Reyhan şerbetinin bardağı 45 TL'den satılıyor.
REYHAN ŞERBETİNİN FAYDALARI
Anksiyeteye, göze ve mideye iyi gelir.
Bağırsakları çalıştırır
Harareti alır, vücut ısısını düşürür
Şekeri dengeler
Mide yanmasına iyi gelir
Strese iyi gelir
Uyku düzenini sağlar
Bağışıklığı güçlendirir