Şekeri ve bağırsakları dengelemek 45 TL! 1 bardak içen yaşadı

Gaziantepliler yazın serinlemek için kahve ya da gazlı içecekler yerine reyhan şerbeti tüketiyor. Gaziantep yöresine özgü reyhan otunun yaprakları, toz şeker, karanfil, limon ve çubuk tarçınının buluşmasıyla ortaya çıkan reyhan şerbetinin bir bardağı 45 TL. Şekeri dengeleyen bu şerbet aynı zamanda bağırsakları da çalıştırıyor. Detaylar haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Şekeri dengeleyen ve aynı zamanda bağırsakları çalıştıran reyhan şerbeti yazın Gazianteplilerin vazgeçilmezi. Çünkü bu şerbet faydalarının yanı sıra yaz sıcağını da yarıya düşürüyor.

REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde üretilen ve genellikle Gaziantep yöresine özgü reyhan otunun yapraklarının toz şeker, karanfil, limon ve çubuk tarçını ile buluşmasıyla ortaya çıkıyor. Üzerine sıcak su ekleniyor, şeker eriyene kadar ve reyhan otu suya geçinceye kadar bekletilir. Ardından soğutularak içilir. Reyhan şerbetinin bardağı 45 TL'den satılıyor.

REYHAN ŞERBETİNİN FAYDALARI

Anksiyeteye, göze ve mideye iyi gelir.

Bağırsakları çalıştırır

Harareti alır, vücut ısısını düşürür

Şekeri dengeler

Mide yanmasına iyi gelir

Strese iyi gelir

Uyku düzenini sağlar

Bağışıklığı güçlendirir