Şeker dişleri çürütür. Şekerin dişlere en az hasar vermesi için bazı şeylere dikkat etmeli. İşte detaylar...
ŞEKER TÜKETTİKTEN HEMEN SONRA...
Şeker tüketiminden hemen sonra dişler fırçalanırsa şekerin çürük yapma özelliği ortadan kalkar. Aşırı şeker tüketiminin dişlerde çürük oluşumuna sebep olur. Şeker ağız florasını ve tükürüğün yapısını değiştirerek asidik bir ortam oluşturuyor ve ağız ortamının asiditesi artınca dişlerdeki mine yüzeyinin yumuşamasına ve çürüklerin oluşmasına sebep oluyor.
Şekerlerin hepsi diş üzerinde çürük yapıcı etkiye sahiptirler bazıları daha fazladır bazıları da az. Şekerler arasında yapışkan olanlar yani dişin üzerinde daha uzun süre kalanlar tükürükle de daha zor temizlendikleri için diğer tür şekerlere göre dişlerde daha çok çürük yapıcı özelliğe sahiptirler.
Şeker tüketiminden hemen sonra dişler fırçalanırsa şekerin çürük yapma özelliği ortadan kalkar. Diş fırçalama gibi bir olanak yoksa su içerek veya ağzı su ile çalkalayarak şekerin dişler üzerindeki negatif etkisi daha aza indirilebilir.