Şeker hastalarının kaşık kaşık tükettiği o tatlı! Yan etkisi sıfır, lezzeti baş döndürüyor

Kakaolu yulaflı puding tadı çok lezzetli. Doğal ürünlerle yapıldığı için bu tatlı şekerinizi yükseltmiyor. Peki kakaolu yulaflı puding nasıl yapılır?

Yulaf şeker hastaları için oldukça doğru bir tercih. Kakaolu yulaflı puding hem lezzetli hem sağlıklı bir tarif. İşte detaylar...

KAKAOLU YULAFLI PUDİNG TARİFİ

Porsiyon miktarı: 1 porsiyon

Kalori (1 porsiyon için): 241 kkal

Önerildiği öğünler: Kahvaltı, ara öğün

Kimlere uygun?

Vejetaryen ve glütensiz beslenme düzenine uygundur.

Protein ve enerji değerleri bakımından yüksek olan bu tarif doyurucu bir kahvaltı olabilir.

Spor öncesi ve sonrasında da tüketilebilir.

Malzemeler

1 su bardağı süt (150 ml süt, 50 ml su şeklinde kullanın)

1 tatlı kaşığı bal

2 kare bitter çikolata

1 adet muz

1 yemek kaşığı glütensiz yulaf unu

Yapılışı

Muzdan pudingin üzerini süslemek için 2-3 dilim kesin, kalanını çatalla iyice ezin.

Ezilmiş muzu süt ve yulaf ile beraber bir tencereye alın ve kısık ateşte pişirin.

Piştikten sonra bal ve 2 kare bitter çikolatayı ekleyin.

Karışımı bir kaseye alın buzdolabına koyun. 1-2 saat sonra puding kıvamı alacaktır.

Üzerini ayırdığınız muz dilimleri ya da çilek ile süsleyerek tüketebilirsiniz.