Yulaf şeker hastaları için oldukça doğru bir tercih. Kakaolu yulaflı puding hem lezzetli hem sağlıklı bir tarif. İşte detaylar...
KAKAOLU YULAFLI PUDİNG TARİFİ
Porsiyon miktarı: 1 porsiyon
Kalori (1 porsiyon için): 241 kkal
Önerildiği öğünler: Kahvaltı, ara öğün
Kimlere uygun?
Vejetaryen ve glütensiz beslenme düzenine uygundur.
Protein ve enerji değerleri bakımından yüksek olan bu tarif doyurucu bir kahvaltı olabilir.
Spor öncesi ve sonrasında da tüketilebilir.
Malzemeler
1 su bardağı süt (150 ml süt, 50 ml su şeklinde kullanın)
1 tatlı kaşığı bal
2 kare bitter çikolata
1 adet muz
1 yemek kaşığı glütensiz yulaf unu
Yapılışı
Muzdan pudingin üzerini süslemek için 2-3 dilim kesin, kalanını çatalla iyice ezin.
Ezilmiş muzu süt ve yulaf ile beraber bir tencereye alın ve kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra bal ve 2 kare bitter çikolatayı ekleyin.
Karışımı bir kaseye alın buzdolabına koyun. 1-2 saat sonra puding kıvamı alacaktır.
Üzerini ayırdığınız muz dilimleri ya da çilek ile süsleyerek tüketebilirsiniz.