Şeker hastalarına şifa olan baklava! Bir tepsi yediriyor, bana mısın demiyor

Şeker hastalarına baklava yasaklanıyor. Erzurum'da yapılan mor baklavalar şekeri düşürüyor. Kan şekerinde yükselmeye neden olmayan mor baklavanın püf noktası nedir?

Baklava sevilen bir Türk tatlısı. Mor meyvelerle yapılan baklava şekersiz olmasına rağmen lezzetli.

Erzurum'da şeker hastalarının da yiyebileceği mor ekmekten yapılmış baklavalar üretildi.

Şeker hastalarının yiyebileceği baklava mor un ve mor meyveler kullanılarak yapılıyor.

ŞEKERİ DÜZENLEYEN MOR BAKLAVA

Baklavanın, şeker hastaları için şekerin olumsuz etkilerini sıfırladığı ve tüketildiğinde kan şekerinde herhangi bir yükselmeye neden olmadığı belirtiliyor.

Baklavada ahududu, incir, kırmızı lahana gibi mor sebzelerin ve meyvelerin özleri kullanılıyor.

Bu yöntemle hazırlanan baklava, içerisinde hiçbir şeker maddesi bulunmadan ve özel olarak hazırlanan meyve şerbetiyle tatlandırılarak yapılıyor.

Hamurunda kurutulmuş mor meyve ve sebzelerin unla karıştırılmasıyla hazırlanan baklava, arasına kaymak ve fıstık eklenerek zenginleştiriliyor.

Hamura isteğe göre ceviz veya fıstık ekleyerek, fırında pişirdikten sonra özel şerbetle tatlandırıyorlar.

Şeker kullanılmayan mor baklava, özellikle diyabet hastaları arasında büyük ilgi görüyor.

Böylece diyabet hastalarının baklava özlemleri gideriliyor.