Şeker hastalarına en uygun diyeti sizler için araştırdık! Düşük karbonhidrat yüksek protein

Şeker hastalarının beslenmesi özel olmalıdır. Şeker, un ve tuz gibi zararlı maddelerle aralarına mesafe konmalıdır. Peki şeker hastalarına en uygun diyet hangisi? İşte yanıtı...

Birçok farklı diyet çeşidi vardır. Ketojenik diyet ise birçok kişi zayıflatan aynı zamanda sağlığı koruyan bir tür. İşte detaylar...

KETOJENİK DİYET

Çok düşük karbonhidratlı diyetler için genel kural, toplam enerjinin %50 ila %80'ini yağdan, kalan kaloriyi proteinden ve daha az oranda karbonhidratlardan elde etmektir. Ketojenik diyetler özellikle günde 20 ila 50 gramdan daha az karbonhidrat önerir - bu bir fincan beyaz pirinçten daha azdır. Keto diyetleri , genel popülasyonda olduğu gibi diyabetli bazı kişiler arasında da popüler hale geldi .

Uzman görüşü: Evert, izleyicilere çok düşük karbonhidrat/keto diyetinde (VLCKD) neler olduğunu anlattı. İlk 3 ila 6 ayda diyabetli kişilerde kilo kaybı, glisemide azalma ve A1C seviyelerinde iyileşme görülür; ilaç ve insülin gereksinimlerini de azaltabilirler. Evert, bu etkilerin sürmediğini ekledi. 6 ila 12 aylık süre boyunca tüm faydalar daha az belirgin hale gelir ve 12. ayda VLCKD'nin düşük yağlı, orta karbonhidratlı ve düşük glisemik indeksli diyetler dahil diğer diyetlere göre hiçbir avantajı kalmaz.⁵ Bunun nedeni kısmen olabilir. çalışma katılımcıları, yaklaşık 5 ay sonra bir VLCKD planına sıkı diyet bağlılığından uzaklaşma eğilimindedir.

Kısa vadede Evert, diyabetli çoğu insanın bir sağlık uzmanı tarafından insülin ihtiyaçlarını, lipid panellerindeki değişiklikleri, elektrolit seviyelerini ve bağırsaktaki mikroflora kompozisyonunu dikkatle izleyerek bir VLCKD denemesinin güvenli olduğunu söylüyor ( bu bileşimdeki değişiklikler kabızlığa neden olabilir). Bir kişinin diz protezi ameliyatına ihtiyacı olduğunda ve bundan önce kilo vermesi gerektiğinde olduğu gibi, hızlı bir şekilde kilo vermek için tıbbi bir ihtiyaç varsa, VLCKD bunun için uygun bir seçenek olabilir.