Şeker hastaları mutlaka tüketsin! Kan şekerini dengeleyen ara öğünler

Şeker hastaları beslenmelerine dikkat etmeli. Özellikle kan şekerlerinin ani inmesine ve yükselmesine özen göstermeli. Peki şeker hastaları ara öğünlerde hangi besinleri tercih etmeli? İşte yanıtı...

Ara öğünler sağlıklı beslenme düzeninin olmazsa olmazı. Peki şeker hastaları ara öğünlerde ne tüketmeli? İşte cevabı...

ŞEKER HASTALARI İÇİN ARA ÖĞÜN

Tam tahıl, çavdar ve karabuğday kan şekerinin dengelenmesinde önemli rol oynar. Tahıllı ürünler yüksek posa içeriği sayesinde hem kan şekerini dengeler hem de tokluk sağlar. Ara öğünler için en iyi seçim karbonhidrat ve protein içeren besinlerin beraber tüketilmesidir. Ana öğünlerden 2-2,5 saat sonra meyve + badem, tahıllı galeta + süt, peynirli çavdarlı sandviç, leblebi + ayran gibi kaliteli karbonhidratlı ara öğünler olmalıdır.