Şeker hastaları için en uygun pilav! Diyabetten koruyor, tok tutuyor

Şeker hastaları pirinç pilavından uzak duruyor. Kan şekerini dengede tutan pilav ise merak konusu. Peki hangi pilav daha sağlıklı? İşte yanıtı...

Yemeklerin yanına yapılan pilavın sağlıklı formunu sizler için araştırdık. Damak zevkinize tam oturan pilav nasıl olmalıdır? İşte detaylar...

Türk mutfak kültürünün önemli unsurlarından biri olarak görülen pilav ülkemizde de farklı çeşitleri ile sofraları süslüyor. Özellikle pirinç ve bulgur pilavı tüketilirken hangisinin daha sağlıklı olduğu da sık sık tartışılıyor. Kimileri tercihine bulgur pilavından yana kullansa da Kimileri pirinç pilavını tercih ediyor. Peki, en sağlıklı pilav hangisidir? İşte en sağlıklı pilav türü...

EN SAĞLIKLI PİLAV TÜRÜ HANGİSİDİR?

Herkesin damak zevkine göre değişen pilav çeşitliliği farklı türleri ile sofraları süslüyor. Ancak temel malzemeler olarak bilinen pirinç ve bulgur arasında en sağlıklısının hangisi olduğu ise sık sık tartışma konusu oluyor. Kendi başına doyurucu bir yemek türü olarak görülen pilav çeşidine göre de farklı besin değerleri içermektedir.

Pirinç pilavı mı yoksa bulgur pilavı mı favorin?

Pirinç pilavı kan şekerinin daha hızlı yükselmesini sağlarken kısa sürede yeniden aç hissetmenize neden olmaktadır. Bunun yanı sıra bulgur daha uzun süre tokluk hissiyatı sağlamaktadır. Bulgur posa, vitamin ve mineral bakımından pirinçten daha zengin bir besin kaynağı olarak görülüyor. Bulgurun içerdiği diyet lifleri daha sağlıklı bir sindirim sistemini ortaya çıkarırken kilo verme sürecinde de bulgur pilavı tüketerek sağlıklı bir şekilde kilolardan kurtulabilirsiniz.

Arasındaki farklara baktığımızda bulgur pilavı pirinç pilavına göre daha sağlıklı bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Karbonhidrat ve nişasta bakımından zengin olması nedeniyle pirinç pilavı diyet sürecinde tercih edilmiyor.