Şeker hastaları bunu çok sevdi! Fıstık sarmaya rakip! Ispanaklı tatlı tarifi

Şeker hastaları tatlılardan uzak duruyor. Ispanaklı tatlı rengiyle iştah açıyor. Tereyağı ile kıvam alan ıspanaklı tatlı nasıl yapılır?

Şerbetli tatlılardan biri olan ıspanaklı tatlı iştahı deli gibi açıyor. Ispanaklı tatlı malzemeleri kolayca bulunabilir. İşte tarifi...

MALZEMELER

125 gram tereyağı (oda ısısında)

1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı toz şeker

1 paket Antep fıstıklı puding

1 çay bardağı irmik

15 yaprak ıspanak

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

İnce bir dilim limon

YAPILIŞI

Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.

Tencereye su, şeker ve limon dilimini alıp kaynamaya bırakıyoruz.

Kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak.

Ispanak yapraklarını bir çay bardağından az sıvı yağ ile birlikte rondodan geçiriyoruz.

Hamuru için yoğurma kabına verilen malzemeleri ve ıspanak püresini alıp yoğurmaya başlıyoruz.

Hamuru ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olmalı.

Hamurdan parçalar alıp rulo yapıyoruz.

Ruloları istenilen ebatlarda kesip tepsiye diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.

Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır.

Afiyet olsun.